Laboratorul de Analize Medicale SJU Bacău, verificat de RENAR: Nicio neconformitate identificată

0

În perioada 6-7 februarie 2024, ASOCIAŢIA DE ACREDITARE DIN ROMÂNIA – RENAR a efectuat Auditul de Supraveghere pentru evaluarea conformității Laboratorului de Analize Medicale și Laboratorului de Microbiologie Medicală cu standardul de calitate SR EN ISO 15189:2013.

În cele 2 zile, echipa de evaluare a verificat prin asistare și indirect, prin înregistrări, toate domeniile acreditate, precum și cerințele de management, cerințele tehnice pe domenii (hematologie, chimie clinică, imunologie și microbiologie).

„La finalul evaluării s-a constatat că toate cerințele au fost îndeplinite cu succes și că nu au existat neconformități. Reușita aceasta reflectă efortul susținut și dedicarea constantă a echipei medicale din cele două laboratoare SJU Bacău, echipă ferm angajată în menținerea standardelor ridicate și în oferirea de servicii precise și de calitate pentru pacienți. Reamintim pe aceasta cale faptul ca cele doua laboratoare deservesc atât unitatea cu paturi, ambulatoriul integrat al SJU Bacau, cât și Unitatea de Primire Urgențe. Pentru pacienții internați în spital, programul este non-stop, 7 zile pe săptămână, 24 de ore din 24. Pentru cei care se prezintă în ambulatoriu, programul este de luni până vineri, începând cu ora 7:30 și până la ora 14:30. Datorită contractului cu Casa de Asigurări, se pot efectua analize gratuite, decontate pe bază de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.” – SJU Bacău

Laboratorul de Microbiologie Medicală este singurul din regiunea Moldovei care deține un aparat Multiplex PCR ce depistează cauza infecției într-o oră. De asemenea, laboratorul este membru în Rețeaua Europeană de Supraveghere a Rezistenței Antimicrobiene (EARS-Net – European Antimicrobial Resistance Surveillance Network), sub coordonarea ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control).

Astfel, calitatea rezultatelor analizelor de microbiologie are recunoaștere internațională, timpul de așteptare pentru rezultatele testelor este redus, iar pacienții beneficiază de diagnostic precis și terapie aliniată la cauza infecției.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.