Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, vine joi in Bacau

0

Presedintele PNL si candidatul ACL la alegerile prezidentiale din noiembrie, Klaus Iohannis, soseste joi in Bacau. Acesta va fi prezent la o conferinta judeteana organizata de ACL la Teatrul de Vara. Sunt asteptati 1500 de invitati, din PNL, PDL si fosta Forta Civica. Este anuntata, de asemenea, prezenta lui Mihai Razvan Ungureanu, fostul premier insotindu-l in Bacau pe Iohannis.

Klaus Iohannis se va afla pentru a doua oara in ultimele doua luni in Bacau. La vizita din iunie candidatul ACL la prezidentiale a participat la conferința regională a organizațiilor liberale din Moldova. Primarul Sibiului a apărut într-o conferință de presă alături de primarul Bacăului, Romeo Stavarache.

Tot in iunie, Iohannis a vorbit și despre prezidențialele din acest an, asumându-și statutul de principal candidat la polului de dreapta ce urmează să se constituie odată cu fuziunea dintre PNL și PDL. În acest context, șeful PNL a declarat că a învățat o mare lecție de la sibienii săi și că etnia germană sau confesiunea luterană nu mai pot fi privite cu prejudecată în România secolului XXI. „Cineva încearcă să ne vândă o poveste că România nu a ajuns încă în secolul XXI. Eu vă spun că a ajuns. Românii sunt extrem de toleranți și extrem de deschiși. La Sibiu cred că m-au ales și etnicii germani, cei o mie și ceva. Ca să ajung primar am primit aproape 60.000 de voturi și aceia au fost românii. Această lecție pentru mine a fost valoroasă fiindcă a dovedit, practic, că pentru oameni nu contează neapărat dacă este ortodox, luteran sau catolic. Probabil contează dacă este creștin și aici pot să ridic și eu mâna”, a declarat președintele PNL.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.