Karina Paval, fiica unuia dintre proprietarii Dedeman, investeste intr-o platforma de testare pentru elevi

0

Karina Paval (25 ani), fiica lui Dragos Paval, unul dintre cei doi actionari ai DEDEMAN, a intrat in afacerea primei platforme de teste educationale standardizate pentru elevi, brio.ro, preluand o participatie de 16,6% din firma care opereaza site-ul, pentru aproximativ 400.000 de euro.

Karina si Dragos Paval

Karina a absolvit Universitatea Queen Mary (Londra) dupa care a finalizat un program de masterat la Universitatea Cambridge.

Platforma in care a investit Karina Paval se numeste BRIO. Aceasta este o initiativa privata, fondata in 2014 de Prof. Dr. Dragos Iliescu si mentorul sau, profesorul american Thomas Oakland (1939–2015). Testele in sistem BRIO sunt teste digitale standardizate, prin care elevii din clasele I-XII isi pot evalua obiectiv cunostintele la principalele materii scolare si isi pot imbunatati performanta la examene.

Conform profit.ro , firma care opereaza platforma a fost infiintata in 2014 de trei actionari, respectiv profesorul Dragos Iliescu (67,9% din actiuni), doctor in psihologie si profesor universitar la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, fondatorul companiei TestCentral (editorul de teste psihologice stiintifice din Romania) si presedinte al Comisiei Internationale de Testare (ITC), profesorul Thomas Oackland (12%), mentorul lui Dragos Iliescu, cunoscut sub numele de „parintele testarii standardizate”, autor pentru 14 carti, peste 250 de articole si circa 100 de capitole incluse in volume de stiinta psihologiei educationale, si firma de consultanta financiara Brandient Consult (20%).

Sursa: profit.ro

 

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.