Judetul Bacau, reprezentat cu cinste la fazele Nationale ale Olimpiadelor Scolare

0

În perioada 15-19 mai, s-au desfășurat la Craiova, respectiv Cluj fazele naționale ale olimpiadelor școlare (gimnaziu) „Cultură și Spiritualitate Românească” și Concursul Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, la care Bacăul a fost reprezentat cu cinste de către cei mai pregatiti elevi de la școlile din județ.

Olimpiada „Cultură și Spiritualitate Românească” urmărește competențele de excepție ale elevilor, în discipline precum limba și literatura română și religie. Uniți de pasiunea pentru lectură și de dorința de afirmare, cei 10 elevi olimpici ai Bacăului au obținut rezultate deosebite. Nouă din cei zece elevi, care au alcătuit delegația băcăuană, au fost premiați de Ministerului Educației, Patriarhia Română și Comisia Organizatoare.

În urma rezultatelor finale delegația băcăuană s-a întors cu o colecție frumoasă de premii, la care au contribuit: Miruna Lucia Găină, din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Buhuși, cu premiul al II-lea; Briana-Maria Postolache-Cujbă din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău, îndrumător profesor Cecilia Stoian și profesor Manuela Neculcea, cu Mențiune; Alexia Mara Gherasim, din clasa a VII-a de la Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău, cu Premiul al III-lea; Maria Chilianu din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, cu Mențiune; Ema Gabriela Tănase, din clasa a V-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești, cu Mențiune; Alexandru George Badiu și Tudor Luca Grozescu, din clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău, cu Premiul Special; Maria Ivu, din clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Bacău și Ioana Raluca Nechita, din clasa a V-a de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, cu Premiul Special.

Olimpiada  „Satelor din România”, aflată la cea de-a șaptea ediție ca și competiție școlară, este pe de altă parte, concursul în cadrul căruia matematica se contopește cu pasiunea pentru știință și la care județul Bacău a fost reprezentat de către eleva de clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale Traian. Sub îndrumarea doamnei profesor Cecilia Fantaza, eleva Denisa Burcă a obținut Mențiune din partea Ministerului Educației și Medalia de Argint din partea Societății Matematice din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.