Judetul Bacau, pe primul loc, la numarul de cazuri de rujeola din ultima saptamana

Judetul Bacau se afla pe primul loc, la numarul de cazuri de rujeola descoperite in ultima saptamana. 63 de bacauani au fost diagnosticati cu aceasta boala doar in ultima saptamana, conform raportului publicat vineri de INSP.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate vineri depaseste 12.100, fiind inregistrate 49 de decese, anunta Institutul National pentru Sanatate Publica (INSP).

Potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri, 13 aprilie, este de 12.187 de cazuri, din care au fost inregistrate 49 de decese in conditiile in care vinerea trecuta, respectiv pe 6 aprilie, numarul deceselor ajunsese la 46.

Cel de-al 47-lea deces datorat rujeolei a fost raportat la un copil in varsta de trei luni, nevaccinat, din judetul Braila.

Cel de-al 48-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil in varsta de sapte luni, nevaccinat, din judetul Suceava.

Cel de-al 49-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin izolare virala, a fost raportat la un copil in varsta de noua luni, nevaccinat, din judetul Neamt.

In ultima saptamana, au fost raportate inca 199 de cazuri nou confirmate de rujeola, cele mai multe cazuri inregistrandu-se in judetul Bacau (63), Iasi (26), Neamt (16), Suceava (16) si Braila (12).

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here