Judetul Bacau la Expozitia internationala de turism de la Chisinau

Consiliul Judetean Bacau a fost prezent, prin Serviciul Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau (SPJPTCAS), pentru prima data la Expozitia internationala specializata de turism, agrement si hoteluri ,,Tourism. Leisure.Hotels”, editia a XXIV-a, de la Chisinau.

Publicitate

Manifestarea a avut loc la Centrul Expozitional ,,Moldexpo” din capitala Republicii Moldova in perioada 7 -10 februarie. Judetul Bacau s-a numarat astfel printre cei 75 de participanti care au reprezentat la targ Europa si Asia.


SPJPTCAS a promovat cele mai atractive destinatii turistice ale judetului Bacau. Un accent deosebit a fost pus pe unul dintre cele mai cautate si mai apreciate obiective turistice ale sezonului in curs, respectiv partia de schi ,,Nemira” din statiunea Slanic-Moldova, acesta fiind si principalul element reprezentat pe imaginea de fundal a standului expozitional.
Participarea institutiei din Bacau la acest eveniment a suscitat interesul vizitatorilor, printre acestia aflandu-se si principalele posturi de televiziune din Republica Moldova, Pro TV Chisinau si Agro TV Moldova, care au realizat reportaje in direct din standul reprezentantilor SPJPTCAS.

Au fost expuse si distribuite brosuri de promovare in limbile romana si engleza, harti turistice, pliante, flyere, calendare, albume, DVD-uri, iar pe monitoare au rulat continuu filme cu atractiile turistice ale judetului Bacau. Vizitatorii au putut fi astfel informati despre traditia si ospitalitatea specifica, despre spatiile de cazare moderne, monumentele si ansamblurile de arhitectura, muzeele si activitatile specifice turismului balnear, montan, de aventura si agrement, ingrediente ideale pentru un sejur perfect in zonele turistice ale judetului.

,,Piata turistica bacauana confirma anual ca este una cu potential de crestere atat pentru importul cat si pentru exportul de turisti catre Romania, in special pentru cei din Republica Moldova si Ucraina. De aceea, am considerat oportuna prezenta noastra la acest targ, o data cu dorinta de a dezvolta colaborarea si cooperarea cu tot mai multe tari participante la astfel de manifestari, de a inlesni schimbul de bune practici cu organizatii, asociatii si institutii publice din domeniul turismului, de a conferi judetului Bacau o vizibilitate semnificativa pe plan national si international. Am fost onorati de prezenta unor colegii si institutii de invatamant superior cu profil de turism din Republica Moldova, care au raspuns propunerilor noastre de a organiza o serie de intalniri avand ca tema promovarea turistica si modalitatile de realizare a acesteia.” Horia Olinic, director adjunct in SPJPTCAS Bacau

Comunicat CJ Bacau

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here