Județul Bacău, în prima jumătate a clasamentului privind PIB-ul total, dar codaș la nivelul de trai

0

Conform unui raport realizat de CNSP, Județul Bacău se află printre ultimele județe când vine vorba de nivelul de trai, alaturi de județe precum, Vaslui, Suceva sau Călărași, având un procent de 64,7% din PIB/cap de locuitor.

La polul opus se află județe precum Cluj sau Brasov, cu 138,1% respectiv 119,3% din PIB/cap de locuitor.

Economiile a 28 de județe din România reprezintă fiecare sub 2% din PIB-ul național, Cluj fiind singurul județ a cărui produs intern brut are o pondere de peste 5% în economia națională, reiese dintr-un raport al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP).

Ponderea economiei județului Bacău reprezintă 1,9% din PIB-ul tării, clasându-se pe locul 14 în clasamentului la nivel național și locul 2 în Moldova.

Din datele CNSP reiese că un număr de opt județe au un PIB de sub 1% din PIB-ul României, 20 se situează între 1% și 2%, 12 între 2% și 5% și doar două peste 5% (București și Cluj).

Datele privind piața muncii de la nivel local indică disparități, însă diferența dintre Capitală și următoarele clasate este redusă. Astfel, circa 16,2% din populația ocupată a României și 19,3% din numărul mediu de angajați locuiesc în București. Ei au cele mai mare venituri, de 138,7% din media națională.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.