Judetul Bacau: Codul portocaliu se prelungeste pana pe 2 martie

Pe parcursul zilei de miercuri, intre orele 11:00 – 23:00, va fi Cod galben de viscol si ninsori moderate in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei, unde local se va depune strat consistent de zapada. Si in acest caz judetele vizate sunt noua, respectiv Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau (partea de nord-vest), Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, fata de 13 initial. Sub Cod galben se afla, de asemenea, si Municipiul Bucuresti.

In aceste zone, temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 45 – 55 km/h, iar in sud-est rafalele vor depasi 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea.

Meteorologii au prelungit, insa, pana pe 2 martie, national, avertizarile Cod galben si Cod portocaliu de ger valabile la nivelul intregii tari.

Prognoza arata ca, in intervalul 28 februarie, ora 11:00 – 2 martie, ora 20:00, va fi Cod portocaliu de temperaturi extrem de scazute in 29 de judete, inclusiv Municipiul Bucuresti, gerul va fi persistent, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre -12 si -6 grade, iar cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, izolat mai coborate, sub -25 grade.

Specialistii ANM precizeaza ca, in cursul noptii de vineri spre sambata (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor inregistra in Moldova, local in Maramures, Transilvania, Muntenia si Dobrogea, precum si pe arii restranse in Oltenia.

Totodata, incepand din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) si pana duminica (4 martie) vor fi intervale cu precipitatii in majoritatea regiunilor, dar mai ales in sud-vestul si sudul tarii. La inceput va ninge, apoi, trecator, vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here