Judecatorii Ionut Matei, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru de la ICCJ au respins recursul avocatului Vasile Botomei

0

Avocatul Vasile Botomei (foto), autointitulat decan al Baroului Bacau, ramane in arest. “Completul negru” de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, format din judecatorii Ionut Matei, Ioana Bogdan si Cristina Rotaru, a respins vineri seara, 17 mai 2013, recursul lui Vasile Botomei fata de incheierea Curtii de Apel Bacau din 9 mai 2013 prin care s-a dispus arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.

Iata minuta deciziei ICCJ:

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul Botomei Vasile impotriva incheierii nr. 19 din 9 mai 2013 pronuntata de Curtea de Apel Bacau – Sectia Penala, Cauze cu Minori si Familie in dosarul nr. 371/32/2013. Obliga recurentul inculpat la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 100 lei, reprezentand onorariul pentru aparatorul desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata, în sedinta publica, azi 17 mai 2013”.

Amintim ca Vasile Botomei a fost arestat preventiv la 9 mai 2013 de judecatoarea Ioana Vorniceasa, presedinta Sectiei penale a Curtii de Apel Bacau, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea fara drept a denumirilor “Barou”, “Uniunea Nationala a Barourilor din Romania”, “UNBR”… folosirea insemnelor specifice profesiei, in alte conditii decat cele prevazute de lege, exercitarea fara drept a unei profesii si inselaciune. Aceasta a dispus arestarea lui Botomei pe motiv ca exista probe si indicii temeinice din care sa rezulte ca avocatul a comis faptele de care este acuzat si ca acesta se pregatea sa comita noi infractiuni.

Botomei a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau, fiind acuzat ca a inselat mai multe persoane cu 9.500 de lei

 Sursa: Luju.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.