Joi, 21 mai, ABA Siret va emite ordinul de incepere a lucrarilor de decolmatare a Lacului de Agrement Bacau

0
Foto: Andrei Chiriac
Foto: Andrei Chiriac

Joi, 21 mai 2015, ora 10, Administrația Bazinală de Apă Siret va preda constructorului amplasamentul și va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Refacerea capacităţii de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare UHE Bacău II, judeţul Bacău”.

Valoarea totală a investiției este de 9.407.773 lei, din care 8.673.035 lei pentru construcții și montaj. Din această valoare, până în prezent s-a alocat suma de 1.018.000 lei.Datorită debitului solid transportat de pârâul Trebeș, pe malul drept al acumulării se manifestă un puternic fenomen de colmatare, fiind favorizată acumularea și dezvoltarea algelor, ceea ce a condus în timp la eutrofizarea lacului într-un grad avansat. Acest fenomen este preconizat a se extinde și înspre malul stâng al acumulării, conducând la diminuarea capacității de atenuare a viiturilor și degradarea continuă a calității apei, cu efecte negative asupra biodiversității din zonă cauzate de concentrația scăzută de oxigen.

Lucrarea constă în decolmatarea cuvetei lacului de acumulare, rezultând un volum total de săpătură de circa 460.000 metri cubi. Pentru a se putea începe execuția, în perioada 7-11 mai s-a procedat timp de 5 zile la golirea treptată a acumulării, luându-se măsuri pentru protejarea ecosistemului și evitarea braconajului.

Execuția va fi asigurată de asocierea de firme dintre SC ROM-GAN CONSTRUCT SRL Bacău și SC ALCONEP SRL Târgu Ocna. Lucrările de decolmatare vor fi corelate cu proiectul de modernizare a Insulei de Agrement demarat de Primăria Bacău.

Comunicat ABA Siret

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.