Jandarmii și-au sărbătorit ziua în mijlocul copiilor din stațiunile Slănic Moldova și Târgu Ocna

0

Jandarmii băcăuani au sărbătorit cei 174 ani de existență a Jandarmeriei Române, în mijlocul copiilor din stațiunile Slănic Moldova și Târgu Ocna.

„Ziua noastră aniversară a reprezentant pentru zeci de copii, părinți și bunici din Mina Salina Târgu Ocna și din Parcul Central Slănic Moldova o experiență unică, în care au trăit emoții și au cunoscut aspecte inedite din ceea ce înseamnă să fii jandarm.” – Jandarmeria Bacău

Uniforma, materialele din dotare, activitățile și viața unui jandarm sunt aspecte ce stârnesc atât curiozitatea adulților, cât și cea a copiilor.

Jandarmii băcăuani au răspuns curiozităților copiilor, oferindu-le legitimații: „Jandarm pentru o zi”, dar și surprize dulci!

Totodată, în cadrul activităților au fost prezenți părinții copiilor care, și ei la rândul lor, au beneficiat de sfaturi și recomandări utile din partea jandarmilor. Părinții au fost îndemnați să fie extrem de precauți, să discute cu copiii despre pericolele străzii și consecințele comportamentului imprudent în timpul distracțiilor în aer liber.

Jandarmii le-au prezentat cu răbdare și dragoste față de meseria pe care o reprezintă, tehnica și materialele din dotare, pliante informativ-preventive, autospecialele din dotare, dar și aspecte practice din activitatea lor, iar momentul cel mai așteptat a fost tiroliana, pe care copiii au primit-o cu emoție și entuziasm și, cu siguranță, după această zi plină de surprize, mulți dintre ei vor dori să vină în echipa Jandarmeriei Române.

Și jandarmii băcăuani au avut de câștigat în urma acestei zile, declarând cu tărie faptul că au trăit emoții de mulțumire, văzând că această generație de copii va crește cu sentimentul de încredere față de jandarmi și instituția Jandarmeriei Române.

La mulți ani, jandarmilor! La mulți ani, Jandarmeria Română!


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.