Jandarmii bacauani, facuti „tortionari” intr-un mesaj scris pe un perete din centrul orasului

2

Jandarm tortionar BacauUn mesaj scris pe un perete al imobilului aflat in constructie in vecinatatea Hotelului Moldova ii califica pe jandarmii bacauani drept „tortionari”. Scris cu un spray cu vopsea, mesajul face trimitere la evenimentele consumate in ultimele luni in localitatea vasluiana Pungesti, unde sute de localnici s-au rasculat impotriva operatiunilor de explorare a unui zacamant de gaze de sist, derulate de compania americana Chevron.

Autoritatile au masat in zona mai multe efective de jandarmi, Brigada Mobila din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Bacau contribuind in repetate randuri cu efective la mentinerea in frau a protestatarilor. „Jandarm la Bacau, tortionar la Pungesti”, precizeaza mesajul anti-jandarmi amintit.

De altfel, Jandarmeria Romana a fost acuzata ca a reprimat prin mijloace mai putin ortodoxe revolta localnicilor de la Pungesti, imaginile prezentate de televiziuni infatisand lupte in toata regula intre fortele de ordine si cetateni. La inceputul lui decembrie, Jandarmeria a instituit la Pungesti „zona speciala de siguranta”, pentru ca de Craciun cativa localnici sa intre in greva foamei in semn de protest fata de prezenta jandarmilor in zona.

„Oamenii sunt terorizati de jandarmii din zona. Nu au voie nici sa iasa din case, nici sa mearga prin sat fara sa fie chestionati de jandarmi. Sunt niste abuzuri fara precedent ale Jandarmeriei”, a declarat Marius Ignat, unul dintre grevisti.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. E ok – incepe represiunea IMPOTRIVA jandarmilor. Nu direct – au si ei familii, copii, frati, surori, parinti. 5 experti contabili verifica deja subtil finantele tuturor rudelor jandarmilor bacauani. Si ale firmelor la care lucreaza rudele acestora. Orice nenoncordanta, neplata de impozite si orice infractiune financiara va fi documentata si raportata agentilor Garzii financiare si Administratiilor fiscale locale si centrala. Doar e datoria noastra de cetateni sa raportam infractorii. Asa ca daca aveti colegi care au rude jandarmi … daca exista motive … vor aparea sesizari legate de firmele la care lucrati.

  2. Masina cu jandarmi este la drumul spre Vaslui ,daca vrei sa mergi la Pungesti nu-ti dau voie ,te chestioneaza ,daca incetinesti sa vezi cei cu jandarmii la sosea iti fac semn sa treci mai departe . Daca la cativa km de localitate este asa, imi dau seama ca oamenii de acolo sunt terorizati iar noi stam cu mana in san ,ne complacem in situatia data . Daca ar fi parintii ,copii ,surorile ,fratii nostri tot asa de indiferenti am sta . Penibil sa trimiti 1000 de jandarmi la 200 de manifestanti si totul pe banii nostri

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.