Jandarmii bacauani : „Chiar dacă nu au grade militare, camarazii noștri patrupezi sunt militari destoinici fiind foarte bine integrați în viața cazonă a unității noastre”

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Jandarmii bacauani si-au prezentat patrupedele, camarazii care le sunt alaturi in situatii dificile.

„Pabaz – 6 ani, Rebad – 5 ani,  Roia – 5 ani , Ogepa– 8 ani, Pebata– 8 ani şi Sap –5 ani  sunt câinii de serviciu ai Jandarmeriei băcăuane. Patrupedele au devenit ajutoare şi parteneri de încredere pentru misiunile la care participă jandarmii în slujba cetăţenilor.

Îi vedeți patrulând în misiuni sau îi aplaudați la exercițiile demonstrative, însă ce nu știați despre ei este că, zilnic aceste frumoase exemplare din rasa ciobănesc german se pregătesc, alături de conductorii lor, pentru a răspunde cu promptitudine misiunilor de ordine publică la care participă.

Specializarea lor de serviciu este de intervenție, aplanarea stărilor conflictuale, participarea la misiuni de ordine publică, în special adunări publice sau competiții sportive. De asemenea, nu au ratat nicio festivitate dedicată Zilei Jandarmeriei Române, unde au defilat alături de colegii lor jandarmi, spre admirația tuturor, dar mai ales a copiilor, pe care ii atrag în jurul lor ca un magnet.

Ca orice câine de serviciu, Pabaz, Rebad, Roia, Ogepa, Pebata şi Sap ascultă numai de comenzile conductorilor cărora le-au fost încredințați încă de la preluarea lor din cadrul Centrului Chinologic de la Sibiu, aceștia fiind de altfel singurii care se ocupă de antrenamentul, îngrijirea și hrănirea lor.

De asemenea, periodic participă alături de dresorii lor la cursuri de specializare sau reatestare profesională unde obțin rezultate bune și foarte bune.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău exista o grupă de câini de serviciu condusă de către plutonierul adjutant Nechita Mihăiță, în care la momentul acesta sunt șase câini de serviciu.

Aceştia sunt menţinuţi în activitate, până la vârsta de şapte-opt ani, după care sunt reevaluaţi, ulterior această perioadă fiind prelungită, dacă le permite condiţia fizică respectiv sunt înlocuiţi şi sunt “pensionaţi”. Relaţia câine-conductor, face ca în cele mai multe cazuri, să fie preluaţi de cei care i-au dresat şi care, de altfel, îi cunosc cel mai bine.

Colegii noștri speciali se bucură permanent de atenția și admirația noastră, prin loialitatea, disciplina, energia și curajul lor fiind camarazi de nădejde în misiunile pe care le desfășurăm.” au transmis jandarmii

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here