Ivancea: Este timpul ca primarul municipiului Bacău să nu mai ignore problemele existente la conducta de aducțiune


Presedintele ADIB, Valentin Ivancea, a convocat o sedinta a Consiliul Director al ADIB, la care a participat și Consiliul de Administrație al SC CRAB SA, alături de directorii executivi ai societății. Punctul principal al discuțiilor a vizat punerea în siguranță a conductei de aducțiune Valea Uzului – Grigoreni:

„Chiar dacă în această perioadă nu sunt avarii, problema stringentă a deselor întreruperi de furnizare a apei trebuie rezolvată. Băcăuanii nu mai pot suporta disconfortul creat de lipsa apei la robinet timp de zile întregi. Pentru a preveni astfel de situații, am propus Consiliului Director ADIB asumarea unei decizii concrete prin care – până la accesarea de către operatorul CRAB a unei eventuale finanțări europene – proprietarul conductei de aducțiune, respectiv Municipiul Bacău, are obligația să finanțeze punerea în siguranță a conductei, în conformitate cu îndatoririle care decurg din această calitate.” a declarat Ivancea

Primarul Viziteu a anuntat in mai multe randuri ca Municipiul Bacau nu va suporta costurile de punere in siguranta a conductei, chiar daca aceasta apartine primariei. Motivul invocat de edil este faptul ca pentru aceasta conducta s-au platit o data banii si bacauanii nu vor plati din nou. Astfel, primarul s-a abtinut de la vot:

Din păcate, într-o manieră lipsită de responsabilitate, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, reprezentantul Municipiului Bacău în conducerea ADIB, s-a abținut de la votul vizând aprobarea măsurilor pentru punerea în siguranță a conductei de aducțiune Valea Uzului – Grigoreni, apreciind că această problemă nu îi aparține, deşi municipalitatea băcăuană are în proprietate respectiva conductă. Toți ceilalți factorii decizionali își doresc și au votat propunerea menționată, singura soluție rezonabilă pentru a preîntâmpina viitoare avarii care vor duce la întreruperea furnizării apei în oraş.Nu putem stagna în pasivitate, așteptând o nouă avarie pentru a acționa. Așa cum am procedat și în 2019, în calitate de prefect, și acum, în calitate de președinte CJ și ADIB, acționez preventiv! DALI-ul și expertiza tehnică efectuate, deși nu erau în responsabilitatea ADIB, reprezintă pași importanți pe care i-am făcut pentru rezolvarea acestei probleme atât de presante pentru comunitatea băcăuană. Am inițiat deja demersurile către Ministerul Fondurilor Europene pentru a identifica posibilitățile de finanțare pentru acest obiectiv, dar între timp voi solicita Consiliului Local manifestarea acordului de voință pentru finanțarea de către proprietar a lucrărilor de punere în siguranță a conductei de aducțiune. Este timpul ca primarul municipiului Bacău să nu mai ignore problemele existente la conducta de aducțiune și să se ridice la înălțimea responsabilităților funcției pentru care băcăuanii l-au creditat, vremelnic, cu încrederea lor.” a mai spus Valentin Ivancea


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCine realizeaza portretele robot la IPJ Bacau
Articolul urmatorComunicat: Finalizarea proiectului „Dezvoltarea societății TUDY TRAFIC TRANS S.R.L. prin achiziția de echipamente performante”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.