Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost reţinut


Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti, într-un dosar în care este acuzat că ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic.

iulian_hertanu_ponta_cumnatHerțanu a fost adus marți cu mandat la DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi audiat într-un dosar în care este cercetat pentru că, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere a rețele de canalizare în orașul Comarnic.

În acelaşi dosar au fost aduşi fostul consilier județean Mihai Coman, care a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului, deputatul Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, dar şi deputatul Sebastian Ghiţă.

victor-pontaVlad Cosma şi Mircea Cosma au fost plasaţi de procurori sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, respectiv sprijinirea unui grup infracțional organizat şi folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Procurorii au adus mai multe documente și unități de stocare informatică, ridicate în urma unor percheziţii. Un număr de 14 percheziţii au avut loc, marţi dimineaţa, în Bucureşti şi Ploieşti, la firmele familiei lui Victor Ponta. În cauză sunt vizate suspiciuni de fraudare cu fonduri europene.

Sursă: RTV.net

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.