Dobanzi de pana la 7% la titlurile de stat Tezaur, emise de Ministerul de Finante in aceasta luna

0

Ministerul Finanțelor anunță că cea de-a doua serie a programului Tezaur de titluri de stat din 2024 va oferi dobânzi anuale de 6,10% și, respectiv, 7%, cu scadențe de 1 și 3 ani. Titlurile de stat, având o valoare nominală de 1 leu, vor fi emise în formă dematerializată.

Cumpărarea titlurilor de stat poate fi realizată în următoarele modalități:

  1. Online, în intervalul 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024, exclusiv de către persoanele fizice înregistrate în Sistemul de Plasare a Valorilor Mobiliare pentru titlurile lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile online includ deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea la titlurile de stat TEZAUR și transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele acestuia.
  2. Direct de la sediul unităților Trezoreriei Statului, în perioada 15 ianuarie 2024 – 9 februarie 2024.
  3. În mediul urban între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 și în mediul rural între 15 ianuarie 2024 – 7 februarie 2024, prin intermediul subunităților poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda, plătibilă anual, va fi acordată conform termenelor stipulate în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat. Investitorii pot efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, având posibilitatea de a anula subscrierile deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute din investițiile în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor sunt scutite de impozit.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor ca emitent, prin intermediul emisiunii de titluri de stat, vor fi direcționate către finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.