Îți place să gătești mâncare românească? Iată câteva produse care nu pot să-ți lipsească din cămară

0

Cu toții am avut contact cu mâncarea românească, poate mai ales în copilărie când ne petreceam verile la bunici, iar ei astfel de mâncare ne pregăteau. Astfel, cu siguranță cunoști aromele și știi dacă preferi gusturile românești sau tinzi spre gusturi specifice altor țări. Dacă faci parte din prima categorie citește în continuare acest articol și vezi ce produse se folosesc foarte des în bucătăria românească.

Descoperă 4 alimente nelipsite din bucătăria unei persoane care îndrăgește mâncarea tradițională:

1. Sosul de roșii

Fie că îl prepari tu, bunica sau mama ta ori îl cumperi din supermarket, sosul de roșii nu are cum să lipsească din bucătărie dacă îți place să aduci des aromele mâncărurilor românești pe masă. Sarmalele, tocănița, ostropelul sunt câteva dintre preparatele la care se adaugă acest sos, motiv pentru care multe familii pregătesc vara mai mult sos de roșii pentru a le ajunge pe tot parcursul anului. Astfel, salvează timp, deoarece au mereu acest aliment în casă, însă dacă nu ai timp sau energie să-l prepari găsești în toate supermarketurile, chiar și în magazinele mai mici.

2. Smântâna

Un alt aliment care se folosește foarte des în mâncărurile românești este smântâna, care poate avea mai multă grăsime sau mai puțină, în funcție de preferințe. Smântâna se adaugă în procesul de gătire a mai multor rețete, dar este savuroasă și proaspătă, fără să fie gătită, lângă niște sarmale, deasupra unei porții de mămăligă sau lângă o ciorbă gustoasă. De asemenea, papanașii sunt un desert foarte apreciat care poate fi servit cu puțină smântână și dulceață pentru un gust nemaipomenit. Așa că asigură-te că ai mereu smântână în frigider, smântâna la găletușă de la Laktotrio.ro este o alegere bună, deoarece o poți depozita mult mai ușor având capac și o poți găsi atât la 500 g, cât și la 1 kg.

3. Făina de mălai

Nu îți este străin faptul că pentru o mămăligă delicioasă ai nevoie de făină de mălai, apă și sare. Un preparat care necesită puține ingrediente, se pregătește rapid și este foarte îndrăgit de persoanele cărora le place mâncarea românească. Deseori este mâncată cu brânză, smântână și cârnați, însă merge foarte bine și lângă alte preparate, precum sarmale sau pește. Pe vremuri mămăliga era un substitut al pâinii, motiv pentru care poate fi combinată cu multe mâncăruri românești.

4. Fasolea

Fasolea este un aliment care în bucătăria românească poate fi gătit în mai multe moduri, atât ca supă, cât și ca fel principal. Se găsește proaspătă, dar și la conservă, gata fiartă pentru a reduce procesul de preparare al mâncării. Fasolea este o opțiune ideală și dacă ții post, poate fi foarte gustoasă și fără carne și datorită conținutului mare de proteine este un bun înlocuitor al acesteia. Astfel, nu ezita să-ți aprovizionezi cămara și cu această leguminoasă, deoarece îți oferă multe posibilități de preparare și o masă gustoasă și sățioasă.

În concluzie, acestea sunt doar câteva alimente care se folosesc în preparatele românești, dar care, cu siguranță vor oferi rețetelor gustul ce ți-a fost insuflat de mic.

Sursa foto: pixabay.com


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.