ISUJ Bacau trage un semnal de alarma, dupa ce numarul de incendii de vegetatie a crescut alarmant fata de anul trecut: „Aceste incendii au luat și vieți omenești sau au distrus munca de-o viață a unor cetățeni”


De la începutul anului, până în prezent, subunitățile de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au acționat în 602 misiuni pentru stingerea incendiilor produse la vegetația uscată. Comparativ, in primele 6 luni din 2021 pompierii au intervenit la 31 de incendii de vegetatie:

În acest context, transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate! Nu de puține ori, incendiile de miriști și vegetație uscată s-au extins la fondurile forestiere, fiind lichidate cu eforturi susținute ale pompierilor militari, voluntari și comunităților locale, în perioade de timp îndelungate. De asemenea, nu de puține ori, aceste incendii au luat și vieți omenești sau au distrus munca de-o viață a unor cetățeni. De la începutul anului, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, în urma acestor incendii, trei persoane și-au pierdut viața, iar șapte locuințe au fost afectate de flăcări.

Amintim faptul că, un rol important în prevenirea incendiilor îl au autorităţile administraţiei publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic.Nu în ultimul rând, precizăm faptul că, inspectorii de prevenire au executat și vor continua să desfășoare activități de informare preventivă și control, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.” a transmis ISUJ Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.