ISU Bacău: echipajele de intervenție au răspuns unui număr de 780 solicitări în luna mai

0

În luna mai, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au răspuns unui număr de 780 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Astfel, în intervalul menționat, pompierii băcăuani au lichidat 57 de incendii, nouă arderi necontrolate, au intervenit în 31 de cazuri pentru asistența persoanelor, au intervenit în trei misiuni pentru salvarea animalelor, au desășurat 11 exerciții și au gestionat alte 207 intervenții în sprijinul comunităților.

De asemenea, în perioada de referință, au fost executate cinci misiuni pirotehnice, iar echipajele SMURD au intervenit în 457 de cazuri.

Din cele 57 de incendii produse în aria de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, cele mai multe au avut drept cauze probabile utilizarea focului deschis în spații deschise (14 cazuri) și utilizarea focului deschis în spații închise (11 cazuri). 

În ceea ce privește pregătirea populației în domeniul situațiilor de urgență, în luna mai au fost organizate instruiri și convocări cu șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență, inspectorii de protecție civilă și cadrele tehnice cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor din raionul de intervenție al I.S.U. Bacău. 

De asemenea, instruirea privind adoptarea comportamentului preventiv în situații de urgență a  preșcolarilor, elevilor și studenților rămâne o prioritate pentru pompierii băcăuani. Astfel, în perioada de referință au fost organizate concursurile cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața” și concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.  La acestea au participat 230 de elevi și 35 de adulți. Reamintim faptul că, aceste concursuri se organizează anual, pe etape, de către Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat un număr de 61 controale de specialitate. În urma acestora, au fost constatate 237 de deficienţe, sancționate contravențional (210 avertismente și 27 de amenzi în cuantum de 166.000 lei). 

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, îndeamnă cetățenii să acorde o atenție sporită pregătirii în domeniul situațiilor de urgență! Având în vedere faptul că a început sezonul estival, această perioadă vine cu alte riscuri și pericole, iar riscul cel mai des întâlnit în perioada verii este cel de înec. Astfel, vă solicităm să fiți responsabili în apropierea apei, să înotați doar în locuri special amenajate în acest sens, supravegheate de personal calificat și să nu lăsați copiii nesupravegheați în apă sau în proximitatea acesteia.” – informează reprezentanții ISU Bacău

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.