Istorii incendiare cu mafiotii din Neamt judecati in Bacau: „Dirijorul” atentatului cu bomba era dator vandut lui Puiu Mironescu

1
Mediafax Foto//Liviu Adăscăliţei
Mediafax Foto//Liviu Adăscăliţei

Curtea de Apel Bacau a admis solicitarea procurorilor DIICOT de arestare, pentru 29 de zile, a lui Puiu Mironescu (Ioan Dumitru Mironescu – foto), socotit de oamenii legii drept cel care a comandat atentatul cu bomba impotriva rivalului sau din lumea interlopa nemteana, Bogdan Mararu. Asasinatul a fost dejugat la inceputul lui 2013 de politisti, care i-au surprins in flagrant pe atentatori in momentul in care acestia plasau bomba sub Range Rover-ul lui Mararu. La momentul respectiv s-a dovedit ca atentatorii proveneau din judetul Bacau, fiind tocmiti de Daniel Padurariu. Acesta din urma, au retinut judecatorii Curtii de Apel Bacau, avea o datorie de 5000 euro catre Puiu Mironescu. In schimbul nerestituirii imprumutului, Padurariu a acceptat – la propunerea explicita a lui Mironescu – sa identifice persoane capabile sa duca la bun sfarsit asasinatul cu bomba. Conform datelor din dosar, pachetul explozibil urma sa-i fie livrat lui Padurariu de Mironescu, prin intermediul unui om de incredere, a carui identitate este inca necunoscuta anchetatorilor.

In prima faza, Padurariu a refuzat oferta lui Mironescu. Datoria avuta, precum si suma de 30.000 euro pusa la bataie de Mironescu, l-au convins pe acesta sa se implice in planul de asasinare a rivalului Bogdan Mararu. Pentru a nu fi asociat cu uciderea lui Mararu, in cazul in care aceasta s-ar fi produs, Mironescu i-a ordonat lui Daniel Padurariu sa nu scoata o vorba despre cel care a comandat crima si sa nu-l contacteze prin telefon sau orice alt sistem de comunicare.

S-a aparat spunand ca Padurariu e omul lui Mararu!

Potrivit motivarii deciziei de arestare, Puiu Mironescu s-a aparat de acuze afirmand ca Daniel Padurariu ar fi, de fapt, omul lui Bogdan Mararu si ca, in coniventa cu acesta, ar fi decis sa-l incrimineze pe Mironescu. Apararea lui Puiu Mironescu a fost desfiintata de martorii cheie ai acuzarii. Sub o identitate protejata, acestia au declarat procurorilor ca Mironescu si Padurariu sunt prieteni la catarama de 10 ani si ca Daniel Padurariu obisnuia sa desfasoare activitati la cererea lui Mironescu. Aceiasi martori au relatat anchetatorilor ca Padurariu n-ar fi dispus niciodata de sumele de bani si relatiile necesare achizitionarii de material explozibil.

Fratii Mararu, arestati si ei pentru 29 de zile

Miercuri, 13 februarie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea pentru 29 de zile a fratilor Mararu acestia fiind acuzati ca l-au tocmit pe killer-ul basarabean Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Puiu Mironescu. Proca a actionat in noiembrie 2012, cand a deschis foc asupra unei persoane din cartierul Vitan din Capitala. Ulterior, s-a dovedit ca ucigasul moldovean gresise tinta, confundand un „civil” cu tinta tentativei sale de asasinat. Proca a fost prins pe 6 februarie in Moscova, dupa ce pe 18 ianuarie 2013 Tribunalul Bucuresti a solicitat arestarea preventiva in lipsa a asasinului, precum si emiterea unui mandat european de arestare si a unuia de urmarire internationala.

1 COMENTARIU

  1. BRAVO POLITIEI ROMANE FELICITARI !!!!MIRONESCU DE ACEASTA DATA NU MAI SCAPA 30 ANI ESTE GATA PUSCARIE PE VIATA !!!!BOSCHETARU TAXIMETRISTU MIRONESCU SE VEDE MAFIOT ….MOARTEA INFRACTORILOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.