ISJ Bacău, gazdă pentru activitate transnațională de predare/formare/învățare (LTTA)

0

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a găzduit, în perioada 13-17 februarie 2023, activitatea transnațională de predare/formare/învățare (LTTA) din cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ „Teaching and Acquiring Learning European Network Tools”(TALENT).

13 cadre didactice din instituțiile educaționale partenere: Col.Legi El Carme Carmelites Tereses De Sant Josep (Lleida, Spania – coordonator), Universitat de Lleida (Spania), Instituto Politecnico de Santarem (Portugalia), Jagiellonian University (Cracovia, Polonia), Zesp6N Szkolno-Pzedszkolny nr 14 (Cracovia, Polonia), L’lstituto di Istruzione Superiore „Anton Giulio Bragaglia” (Frosinone, Italia), împreună cu inspectori școlari din cadrul ISJ Bacău, au participat la activități de formare variate, dar și la vizite interactive.

Proiectul vizează dezvoltarea și valorificarea elevilor talentați, supradotați, din învățământul de masă, prin programe speciale de învățare, activități extra-curriculare și îndrumare individualizată. Totodată, se urmărește formarea profesorilor pentru a dobândi noi cunoștințe și abilități de predare personalizată, modalitățile de gestionare a elevilor talentați și supradotați și de încurajare să își exploreze potențialul. 

Sesiunile interactive de lucru din școli au facilitate întâlnirea cu micile talente din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.10 Bacău, care ne-au împărtășit experiența lor din Centrele de excelență, dar și din cadrul proiectului ”Pași spre succes!”, ne-au învățat tainele costumelor și dansurilor populare românești și ne-au arătat cu câtă dăruire se implică în astfel de activități, cu sprijinul cadrelor didactice și al părinților.

Talentele au forme nebănuite, așa cum ne-au ilustrat elevii Colegiului Național ”G. Moisil” Onești, pentru care studiul științelor nu împiedică cu nimic creativitatea literară sau pasiunea pentru desen. Elevii de la Colegiul Național ”D. Cantemir” Onești ne-au demonstrat că entuziasmul pentru fizică și informatică poate crea minuni robotice, că muzica bizantină și cea populară pot duce la consacrare națională și internațională, dar și cum pasiunea pentru istorie s-a concretizat în scrierea unei cărți, deși tânărul scriitor este în clasa a X-a.

După întâlnirile interactive cu micile frânturi de talente băcăuane, participanții au participat la activități de formare pe tema învățării active (SELLification4EDUcation), teoria inteligențelor multiple (ISJ Bacău), rezolvarea de probleme, gândire critică (CJRAE Bacău), lego robotică (American Corner Bacău) și ne-au promis că se vor întoarce pentru a întâlni și alți elevi extraordinari.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.