ISJ Bacau: Evenimentul de la Parincea(2022) s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul școlii. Părinții elevilor implicați au fost înștiințați de incident și că este în lucru un dosar penal

0

Inspectoratul Scolar Judetean a transmis astazi un punct de vedere in legatura cu posibile acte de violente petrecute in localitatea Parincea. ISJ a precizat ca incidentul violent din 2022 s-a petrecut in curtea primariei, nu in zona Liceului Tehnologic Parincea.

Legat de incidentul din 3 februarie, ISJ a precizat ca ancheta a confirmat faptul ca elevul a fost lovit cu un bulgare de zapada:

„Având în vedere prezentarea în spațiul online a unor posibile acte de bullying sau violență asupra unui elev de la Liceul Tehnologic Parincea transmitem: ISJ Bacău și unitatea de învățământ nu au mușamalizat incidentul din aprilie 2022, ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunțând chiar instituțiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul școlii!!!, lucru confirmat de cercetările agenților de poliție și înregistrat în documentele întocmite de aceștia sau de reprezentanții școlii. Mai mult, părinții elevilor implicați au fost înștiințați de incident și că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea de luare la cunoștință de către mama copilului agresat.

ISJ Bacău și unitatea de învățământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!

Este de neînțeles cum un părinte își expune propriul copil iterând false probleme, deși i s-au prezentat intervențiile școlii. Referitor la incidentul din 3 februarie 2023, ce semnala lovirea aceluiași copil în zona feței, ancheta a confirmat că este rezultatul aruncării unui bulgăre de către un coleg. Situația este redată în informarea pe care Liceul Tehnologic Parincea a înaintat-o către ISJ Bacău în data de 6.02.2023.

În acest sens, considerăm că s-a intervenit pentru clarificarea aspectelor semnalate, fapt asociat de fiecare dată cu informarea părintilor elevului.” a transmis ISJ Bacau

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.