IPJ Bacau face recomandari pentru cumparaturi in siguranta. Ce trebuie sa stiti atunci cand cumparati din magazine sau online

Publicitate

In aceasta perioada in care cei mai multi comercianti ofera reduceri la numeroase produse, Inspectoratul de Politie Judetean Bacau va ofera cateva sfaturi pentru a va bucura de bunurile achizitionate.

La cumparaturile in magazine:
Cand sunteti la cumparaturi nu lasati posetele sau gentile nesupravegheate in caruciorul de cumparaturi!
Evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar!
Cand achitati cumparaturile, nu scoateti toata suma de bani, ci numai necesarul platii contravalorii acestora!
Tastati codul PIN cu discretie atunci cand efectuati plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!
Nu tineti actele de identitate si banii in buzunarul din spate al pantalonului!

La cumparaturile on-line:
Nu furnizati codul numeric personal, seria si numarul de buletin, de la pasaport sau de la permisul de conducere, intrucat vanzatorul nu are nevoie de aceste informatii!
Documentati-va inainte de a participa la licitatiile prin internet, cu privire la obligatiile dumneavoastra in calitate de cumparator, dar si cu privire la obligatiile vanzatorului. Toate acestea, inainte de a incepe sa licitati pentru un produs.
Examinati feedback-ul vanzatorului, oferit de alti cumparatori. Daca acesta are un istoric negativ de tranzactionare, nu cumparati de la el.
Nu oferiti informatiile de pe card, daca site-ul nu foloseste o conexiune securizata si daca reputatia acestuia este indoielnica.

Verificati in browser numele site-ului prin intermediul caruia platiti, pentru a observa daca nu cumva este diferit fata de site-ul original. Accesati direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here