Ionel Gălățanu, primarul comunei Odobești, s-a predat. Fostul edil condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare

0

Fostul primar al comunei băcăuane Odobești a fost condamnat miercuri, de Curtea de Apel Bacău, la un an și jumătate de închisoare cu executare, într-un dosar de abuz în serviciu. Edilul s-a predat organelor abilitate miercuri după-amiaza. Gălățanu este al cincilea primar din județul Bacău „lovit” de brațul legii în ultima perioadă. 

În iulie 2014, Judecătoria Bacău l-a condamnat pe Gălățanu la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare, concomitent cu plata unor daune morale către un angajat al Primăriei Odobești. Potrivit deciziei din iulie, Gălățanu a fost obligat la plata a 10.000 de lei, daune morale, casierului Gheorghiță Cristea, edilul fiind acuzat și de alți angajați că i-a bătut și înjurat. Gălățanu a contestat decizia Judecătoriei Bacău, apelul formulat de primar judecându-se miercuri la Curtea de Apel Bacău. Instanța a admis apelul declarat de Ionel Gălățanu, scurtându-i pedeapsa la un an și jumătate de închisoare cu executare.

„In baza art.396 al.1,2 N.C.p.p., condamnă pe inculpatul Gălăţanu Ionel, pentru comiterea infracţiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, prevăzută de art.246 C.p., cu aplicarea art.41 al.2 C.p. şi art.5 N.C.P., la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Interzice inculpatului Gălăţanu Ionel drepturile prevăzute de art.64 lit.a teza a-II-a, b şi c C.penal (de la 1969), pe o durată de 5 ani, cu titlu de pedeapsă complementară.

II. In baza art.396 al.1,2 N.C.p.p., condamnă pe acelaşi inculpat pentru comiterea infracţiunii de participaţie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută de art.31 al.2 C.p. raportat la art.246 C.p., cu aplicarea art.5 N.C.P., la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. In baza art.85 C.P. anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 3 luni închisoare aplicate inculpatului Gălăţanu Ionel prin sentinţa penală nr.356/2012 din 23.02.2012 a Judecătoriei Bacău, pronunţată in dosarul nr.12515/180/2010, definitivă prin decizia penală nr.753/29.06.2012 a Curtii de Apel Bacău”, se precizează în decizia pronunțată astăzi de Curtea de Apel Bacău.

Gălățanu este al cincilea primar din județul Bacău lovit de brațul legii în ultimii 2 ani. Rând pe rând, edili corupți din județul Bacău au „căzut” în dosare penale lucrate atât de DNA, cât și de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău sau Judecătoria Bacău. Cristinel Bostan (Sascut), Aurel Varga (Luizi Călugăra), Ionel Turcan (Horgești), precum și Romeo Stavarache (Bacău) sunt primarii care, alături de Gălățanu, întregesc „lista rușinii” din administrația băcăuană.

*Sursă foto: Ziarul de Gardă


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.