Iohannis: „Nu există însă nicio intenție de a institui o carantină la nivel național, așa numitul lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie”

Majoritatea romanilor se asteapta la un lockdown dupa alegerile din 6 decembrie, asa cum a fost instituit in mai multe tari din Europa. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca „nu există însă nicio intenție de a institui o carantină la nivel național„.

Aceasta nu este o garantie, mai ales ca situatia se poate schimba de la o zi la alta.

„Ultimele date statistice relevă faptul că, începând cu 20 noiembrie, la nivel național se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor cu SARS-CoV-2. Este doar un început, nu am învins virusul.

Trebuie să facem eforturi susținute pentru a obține schimbări pozitive și la nivelul altor indicatori relevanți, pentru că, din păcate, mortalitatea și gradul de ocupare a secțiilor de terapie intensivă sunt încă ridicate. Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc și orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute.

Nu există însă nicio intenție de a institui o carantină la nivel național, așa numitul lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Abordarea pe care am avut-o până acum s-a dovedit că dă rezultate și o vom continua, prin instituirea de măsuri zonale sau regionale, acolo unde situația o impune.” a spus Iohannis

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here