Iohannis în Bacău: „ Vreau o țară normală, o președinție normală, o campanie normală”

0

Klaus Iohannis a participat joi la un miting organizat de ACL Bacău, la Teatrul de Vară. În prezența a aproximativ 1500 de persoane, activiști  PDL și PNL, prezidențiabilul ACL a declarat că dacă va ajunge șef al statului nu-i va nominaliza pe Traian Băsescu sau Liviu Dragnea la funcția de premier. Iohannis a pledat pentru o campanie civilizată, abordând – cu mănuși – subiectul arestării preventive a primarului Romeo Stavarache, pe care-l cataloga – în iunie – drept „unul dintre cei mai puternici, respectați și buni oameni din conducerea partidului”.

iohannis bacauLa mitingul desfășurat la Teatrul de Vară a participat conducerea ACL Bacău, primarii PNL și PDL din județ, precum și lideri liberali și democrat-liberali din plan central (Gheorghe Flutur, Dan Motreanu sau Mihai Voicu). Printre cei care au vorbit cu activul ACL Bacău s-a numărat și senatorul Dragoș Luchian, care a atras atenția că la orizont se profilează încercări grele pentru creștin-liberali. „Trebuie să strângem rândurile. Să conteze mai puțin a cui a fost ideea, unde este sediul, ce imn avem. PSD și Victor Ponta sunt adversarii noștri. Dacă Ponta și PSD ajung la Cotroceni, ne vom întoarce înapoi în istorie”, a declarat Luchian.

Dan Motreanu a trecut în revistă dimensiunea electorală a ACL, afirmând că alianța numără 15 președinți de consilii județene și peste 1500 de primari aleși. Motreanu a declarat, de asemenea, că ACL are – în persoana lui Klaus Iohannis – singurul candidat cu adevărat de dreapta intrat în cursa prezidențialelor.

Venit la microfon, prezidențiabilul ACL a pledat pentru o campanie electorală normală, precizând că se va adresa românilor, nu contracandidaților săi. „Ne interesează să avem proiecte politice. Ne interesează să avem o gândire pentru România. O gândire care schimbă lucrurile și face ca țara să meargă mult mai bine. Nu am niciun fel de problemă personală cu niciun candidat. Nu mă voi adresa în campanie contracandidaților. Eu mă voi adresa românilor și vreau, împreună, să rezolvăm probleme mari ivite. Vreau o țară normală. O Președinție normală. O campanie normală”, a declarat Iohannis.

iohannis cort semnaturiLiderul ACL a mai spus că dacă va ajunge la Cotroceni nu-i va nominaliza ca prim-ministru pe Traian Băsescu sau Liviu Dragnea. Iohannis a tratat, cu precauție, subiectul arestării preventive a primarului Romeo Stavarache. Edilul sibian a afirmat că nu interferează în actul de justiție. „Politicienii nu au ce căuta în actul de Justiție. În cazul lui Romeo Stavarache, ca și în alte cazuri, nu vom discuta decizia Justiției, ci vom discuta doar în privința prezenței sale politice în viitor în funcție de decizia Justiției”, a spus prezidențiabilul ACL.

Prezența lui Klaus Iohannis în Bacău coincide cu demararea adunării semnăturilor necesare depunerii candidaturii ACL la funcția de șef al statului. În acest sens, în municipiul Bacău au fost amplasate mai multe corturi în culorile oficiale ale ACL. Alegerile prezidențiale vor avea loc în prima jumătate a lui noiembrie, turul 1 urmând a fi programat pe 2 noiembrie, iar turul al doilea pe 16 noiembrie.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.