Iohannis în Bacău: „Corupții trebuie să ajungă unde le este locul, să respire un aer bine filtrat”

2

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a poposit joi în Bacău alături de echipa de campanie. Iohannis a stat puțin în municipiul de reședință, plecând după ora prânzului spre Onești, unde a participat la un miting electoral. Prezidențiabilul ACL a lansat un atac virulent la adresa PSD, în contextul „dosarului retrocedărilor” care a făcut deja victime importante la vârful formațiunii social-democrate. Iohannis nu l-a menajat nici pe primul-ministru Victor Ponta, afirmând că acesta ar fi manevrat de structuri. Primarul Sibiului s-a dovedit ceva mai îngăduitor cu primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache. Iohannis a făcut apel la prezumția de nevinovăție în cazul lui Stavarache, afirmând că acesta ar putea fi reprimit în partid dacă va fi găsit nevinovat în procesul de corupție în care e judecat. 

Iohannis Bc 23 octombrieCorupția a fost una din temele predilecte ale conferinței de presă organizată de ACL la sediul de campanie din Bacău. Folosit pe post de „muniție electorală”, cazul retrocedării pădurii Ghika – care a dus la demisia din Parlament a deputatului Viorel Hrebenciuc (PSD) – s-a dovedit un pretext convenabil pentru prezidențiabilul creștin-liberal. Iohannis a criticat PSD, declarând că partidul condus de Victor Ponta este „patria corupților”, iar premierul ar fi „manevrat de structurile de partid”.

„Avem de-a face cu un PSD care are mulți politicieni, la vârf sau chiar concetățeni cu dumneavoastră, cu fapte grave de corupție. Se spune că PSD ar fi patria corupților. Victor Ponta este manevrat de aceste structuri de partid și, poate, de alte structuri. Președintele României nu trebuie să fie un om al structurilor, ci un om al românilor”, a spus Iohannis.

Pe un ton tranșant, Iohannis a adăugat că oamenii corupți nu au ce căuta în politică și că ei trebuie să ajungă „unde le este locul”. „Vii în Moldova și afli că pădurile au fost tăiate și vândute pe nimic sau păstrate pentru a fi retrocedate cui trebuie. Acești corupți trebuie să ajungă unde le este locul, să respire un aer bine filtrat”, a afirmat primarul Sibiului.

Prezumție de nevinovăție în cazul Stavarache

Chestionat pe tema dosarului de corupție al primarului suspendat Romeo Stavarache, prezidențiabilul ACL a declarat că speră să se dovedească faptul că Stavarache nu a greșit. „Dacă a greșit va plăti”, a afirmat Iohannis, precizând că-l va reprimi în PNL pe Stavarache dacă acesta va fi găsit nevinovat în dosarul de corupție în care este trimis în judecată de procurorii DNA. „Cred că putem să acceptăm, în acest caz, prezumția de nevinovăție. Domnia sa își cunoaște mai bine situația. Cine este însă condamnat pentru fapte de corupție, automat este exclus din partid”, a comentat el.

Dosarul ANI, floare la ureche

În privința dosarului de incompatibilitate ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), Iohannis s-a declarat liniștit. Primarul Sibiului a afirmat că nu este în incompatibilitate și că nu a demisionat din funcțiile a căror deținere este incriminată de Agenția Națională de Integritate.

„Sunt în continuare primarului Sibiului și reprezentantul Sibiului în Adunarea Generală a operatorului regional care este Apă Canal. Așa e corect, doar n-o să trimit instalatorul de la primărie să reprezinte interesele municipiului în operatorul regional. Am câștigat în prima instanță, dar nu așa parțial sau un pic. Am câștigat cu brio cum se zice, am obținut anularea în integralitate a raportului ANI. Instanța a considerat că eu am dreptate”, a declarat candidatul ACL la președinție.

 

2 COMENTARII

  1. D-le Claus Iohannis sunt alaturi de d-voastra si doresc sa castigati alegerile si sa ne fiti „presedinte”. Chiar in acest moment am aflat confirmarea pentru confruntarea d-voastra cu D-l Viorel Ponta si va doresc „sa-l bateti” binenteles la figurat. Aveti incredere in fortele d-vostra si partidului pe care il conduceti.Daca imi permiteti sa va dau un „sfat” de la o d-na la varsta pensionrii, aveti incredere in fortele si dicernamantul d-voastra.
    Cu stima si respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.