Iohannis anunta noi restrictii. Circulatie restrictionata noaptea, magazine inchise la 21, scoala online si telemunca

Premierul si Presedintele Romaniei au anuntat in aceasta seara ca se vor aplica noi restrictii, incepand de luni. Scoala va fi online in toata tara, circulatia va fi restrictionata pe timpul noptii iar magazinele se vor inchide la 21. Angajatii la privat si stat vor fi nevoiti sa munceasca cat mai mult de acasa.

„Suntem pe buna dreptate, cu totii, ingrijorati. Am avut azi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut si azi multi, prea multi, care au decedat, si trebuie sa fim foarte realisti. Sunt necesare masuri ferme, masuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Masurile care s-au luat pana acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare masuri in plan national precum scolile sa treaca toate in online, angajatii si din public si din privat sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil, magazinele trebuie sa fie inchise seara, cel tarziu la ora 21.00, circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata, petrecerile publice si private interzice, targurile si pietele trebuie inchise, portul mastii trebuie sa devina obligatoriu peste tot in tara in toate locurile publice indiferent daca este in interior si exterior, iar firmele si autoritatile trebuie sa isi decaleze programul de functionare astfel incat transportul public sa functioneze cu o incarcatura mai mica si permitand astfel distantarea suficienta”, a spus Klaus Iohannis.

„Măsurile transmise de domnul preșședinte trebuie transpuse în ordonanța de urgență privind starea de alertă. Aplicabilitatea va fi de luni. Este și bine ca să fie cunoscute înainte. Noi suntem pregătiți să asigurăm condițiile pentru campania electorală și vot încât riscul să fie egal cu zero”, a spus premierul Orban


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentIvancea: „Masurile aplicate la nivelul judetului Bacau sunt pripite, haotice care afecteaza nu doar HoReca ci si invatamantul sau bugetul local”
Articolul urmatorDOCUMENT | Fara deplasari intre 23 – 05, fara petreceri, piete inchise, scoala online si masca obligatorie

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.