Ioan Niculae vrea afară din pușcărie după executarea a 5 luni de detenție. Fostul magnat al ureei a scris două cărți în penitenciar

0

Omul de afaceri Ioan Niculae, care a executat aproape cinci luni din pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD”, a solicitat Judecătoriei Găeşti eliberarea condiţionată, surse judiciare spunând că omul de afaceri ar fi scris în penitenciar două cărţi.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae a fost înregistrată la Judecătoria Găeşti pe 18 august, iar primul termen de judecată va fi joi, 20 august. Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, cererea a fost formulată după ce omul de afaceri ar fi scris două cărţi. Solicitarea a fost deja analizată, marţi, de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Găeşti, unde Ioan Niculae îşi execută pedeapsa.

Omul de afaceri a mai cerut Judecătoriei Găeşti, pe 29 iunie, eliberare condiţionată. Însă, pe 6 august, instanţa a respins ca prematură cererea. „Condamnatul va putea reitera cererea de liberare condiţionată după data de 19 august 2015, dată după care se împlineşte fracţia minimă de executat”, se e precizează în minuta publicată pe site-ul Judecătoriei Găeşti.

Ioan Niculae a atacat decizia Judecătoriei Găeşti, iar contestaţia se va judeca la Tribunalul Dâmboviţa pe 8 septembrie. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Ioan Niculae, pe 2 aprilie, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul „mită la PSD”. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.