Ioan Niculae: Am dedus de la procurorul DNA ca miza dosarului meu ar fi Hrebenciuc

0

hrebenciucPresedintele grupului Interagro, Ioan Niculae, a declarat miercuri, la termenul dosarului „mita la PSD”, ca procurorul DNA i-ar fi spus ca regreta ca trebuie sa trimita in judecata oameni nevinovati, cand, de fapt, „autorul moral” ar fi, dupa cum a dedus omul de afaceri, Viorel Hrebenciuc, relateaza Mediafax.

Judecatoria Sectorului 1 a inceput, miercuri, dezbaterile in dosarul in care Gheorghe Bunea, Ioan Niculae, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu sunt acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

La termenul de miercuri al procesului, instanta i-a audiat pe cei patru inculpati.

Ioan Niculae a declarat in fata judecatorului de caz ca nu se considera „deloc” vinovat de acuzatiile facute de DNA pe numele sau si ca mentine toate declaratiile date pana la aceasta faza a procesului penal.

Niculae a aratat, in continuare, ca a aflat despre contractul incheiat intre Interagro si Insomar doar dupa ce a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie si ca el nu este vinovat de acuzatiile ce ii sunt aduse.

„Niciodata nu am vorbit cu Gheorghe Bunea legat de numirea unor ministri in fruntea unor ministere sau a unor persoane in anumite functii de conducere la varful unor institutii publice. (…) Eu pe domnul Geoana nu il cunosc si nu am vorbit vreodata cu el. Nu am vorbit niciodata cu Stancu despre finantarea vreunui partid poilitic sau a campaniei vreunei persoane”, a declarat Niculae.

Presedintele grupului Interagro a mai aratat, referitor la contractul cu Insomar, despre care DNA sustine ca ar acoperi parte din banii dati de Niculae pentru finantarea partidului, ca acesta a fost facut in perioada de criza economica si a vizat exclusiv segmentul imobiliar al afacerilor sale.

Concret, a explicat Niculae, grupul controlat de acesta a cerut studiul Insomar pentru ca Interagro sa decida daca deruleaza in continuare proiectele imobiliare incepute, unul dintre acestea fiind un hotel de cinci stele din Azuga, pentru care obtinuse autorizatie de construire.

Niculae a mai spus ca, dupa ce a primit studiul Insomar la nivelul companiei, s-a decis stoparea tuturor proiectelor imobiliare care se aflau in derulare la acea vreme, intre care si a ridicarii hotelului de la Azuga.

In final, omul de afaceri a aratat ca este nevinovat si ca acest aspect i-ar fi fost confirmat chiar de catre anchetatorul sau, in prezenta avocatilor, la momentul cand a fost chemat la DNA sa studieze materialul de urmarire penala.

„Legat de inregistrarile de la dosar, volumul lor este foarte mare. La prezentarea de material, in prezenta aparatorilor mei, procurorul DNA care a facut acest dosar a spus ca ii pare rau ca trebuie sa trimita in judecata doi oameni nevinovati, respectiv eu si cu domnul Barac, in conditiile in care autorul moral nu este trimis in judecata. A spus ca se stie despre cine este vorba. Am dedus ca este vorba de domnul Hrebenciuc, care este cercetat si in alte dosare penale. Atunci am inteles de ce erau la dosar acele convorbiri telefonice purtate de Hrebenciuc cu alte persoane”, a declarat Niculae in fata judecatorului care a consemnat raspunsul sau in declaratia semnata ulterior.

Integral pe hotnews


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.