Ioan Irimie, favorit la sefia DNA, iar Tiberiu Niţu, la Parchetul General

0

Comisia de evaluare a candidaturilor pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Parchetului General a stabilit punctajele obţinute de procurorii înscrişi în concurs, după interviurile care au avut loc în perioada 23-25 octombrie.

Surse din interiorul comisiei au declarat că favoritul pentru conducerea DNA este procurorul Ioan Irimie, de la DNA Cluj, care a obţinut cel mai mare punctaj.

De cealaltă parte, pentru conducerea Parchetului General, aceleaşi surse arată că favorit este Tiberiu Niţu, fost prim-adjunct al procurorului general, în vremea Laurei Codruţa Kovesi, urmat la puncte de Elena Hach.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au înscris magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Moţa, Tiberiu Niţu, fost prim-adjunct al procurorului general al României Codruţa Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima şi Stoica s-au înscris şi pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Pentru funcţia de procuror şef al DNA s-au înscris Claudiu Dumitrescu, detaşat în funcţia de şef al Departamentul de Luptă Anti-Fraudă, Codruţa Kovesi, detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe, Vasile Ioniţă, Ioan Irimie şi Paula Tănase.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.