Investitiile Dedeman incep sa dea roade. O firma in care au investit enorm si-a marit considerabil afacerile si profitul la 9 luni

In primele 9 luni din acest an, Cemacon Zalau si-a marit cifra de afaceri cu peste 35%, de la 143 milioane de lei la 194 milioane lei. In aceeasi perioada castigul pretaxare EBITDA a crescut cu 53%, ajungad la 83 de milioane de lei.

Potrivit profit.ro, producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON) a realizat în primele 9 luni venituri din vânzări de 178,42 milioane lei, cu 33,50% mai mari decât cele de 133,64 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

Astfel, compania a obținut un rezultat net global de 49,66 milioane lei, în creștere cu 45,29% de la 42,63 milioane lei în primele 3 trimestre din 2021. La data de 30 septembrie, activele totale ale Cemacon se ridicau la 437,70 milioane lei, fiind cu 40,62% peste cele de 311,25 milioane lei de la sfârșitul anului trecut:

Lucrăm în continuare la accesarea energiilor regenerabile, fiind în grafic cu implementarea proiectului CEMACON Green Energy Farm, care prevede realizarea unei centrale fotovoltaice cu o putere de 1.000 kWp, cu ajutorul căreia, în corelație cu celelalte investiții deja finalizate, va fi acoperit integral consumul de energie electrică pe timpul zilei de la nivelul fabricii Recea, în perioadele cu energie solară corespunzatoare”, spune directorul general Daniel Sologon.

Cemacon este controlată în proporție de 94,96% de fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, prin Pavăl Holding și PIF Industrial, iar la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 0,4400 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 411,53 milioane lei (83,93 milioane euro).

Fratii Paval – Dedeman – foto Adevarul


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentBarajul Poiana Uzului a implinit 50 de ani de functionare. Specialistii fac masuratori pentru determinarea gradului de imbatranire a betoanelor
Articolul urmatorSe amenajeaza un nou sens giratoriu in Municipiul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.