Investiții în valoare de peste 31 milioane lei în comuna Palanca

0

Valentin Ivancea – presedintele CJ Bacau, impreuna cu Vasile Budaca, consilier judetean si primarul Adrian Palistan au facut o vizita pe santierul lucrarilor din comuna Palanca.

Prin P.N.I. Anghel Saligni sunt în plină desfășurare lucrări de reamenajare a terasamentelor și de protecție împotriva inundațiilor, pe o lungime de 4,5 km de drum și albii. Valoarea finanțării obținute se cifrează la aproximativ 11,3 milioane lei. În ceea ce privește infrastructura educațională, sunt în execuție lucrări specifice (3,8 mil.lei) pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Palanca (clasele I- IV și V- VIII). De asemenea, prin PNRR s-au obținut fonduri în valoare de 750.000 lei pentru dotarea cu mobilier și echipamente IT a laboratoarelor școlii. Un alt proiect extrem de important pentru locuitorii din Palanca este efectuarea branșamentelor la rețeaua de apă și canalizare. Investiția, în valoare de 2,8 milioane lei, a fost asigurată din bugetul local. Prin AFIR, s-au finanțat lucrările de intervenții pentru modernizarea iluminatului public în comună, proiect estimat la 450 000 lei. Pentru a reabilita infrastructura rutieră afectată de inundațiile din 2019, se implementează un proiect în valoare 6,8 milioane, derulat prin CNI. Tot prin PNRR, se va realiza un Centru de colectare a deșeurilor reciclabile prin aport voluntar. Investiția, cu o valoare de 1 milion euro se află în procedură de licitație.

Îl felicit pe primarul Adrian Paliştan pentru corelarea investițiilor pe care le-a gândit pentru comunitatea pe care o conduce. În mod cert, progresul unui UAT este definitoriu legat de dezvoltare și modernizare pe toate palierele de interes.” a precizat Valentin Ivancea


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.