Investitie de 6 milioane lei, derulata de CJ Bacau, in Racaciuni. 24 de persoane cu dizabilitati vor fi cazate aici


Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, impreuna cu directorul DGASPC, Cristian Codreanu, au verificat stadiul proiectului “Servicii sociale alternative pentru persoane adulte cu dizabilități” în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni. Valoarea totală a investiției- POR 2014-2020- este de aproximativ 6 milioane lei, din care 50 % fonduri nerambursabile și 2,2 milioane lei finanțare asigurată de CJ Bacău :

S-au finalizat, în satul Gâșteni, 4 obiective, respectiv locuințe protejate, cu o capacitate minimă de 6 beneficiari fiecare și s-a reabilitat o clădire existentă, pentru înființarea unui centru de zi. După dotarea și amenajarea locuințelor protejate, vor fi dezinstituționalizate 24 persoane adulte cu dizabilități din cadrul CRRN Răcăciuni.

La sfârșitul lunii aprilie, când vor fi date în folosință, aceste locuințe vor asigura servicii de cazare în sistem protejat, îngrijire personală, asistență și suport pentru beneficiari, iar în cadrul centrului de zi vor fi organizate activități diverse. Prin aceste tipuri de proiecte, derulate de către DGASPC, facilităm asigurarea unor condiții mai bune pentru cei cu nevoi speciale, astfel încât să existe cât mai puține diferențe între mediul familial și cadrul instituțional oferit.” a declarat Valentin Ivancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.