Inundatiile au lovit din nou Comanestiul

0

Având în vedere faptul că, județul Bacău se afla sub incidența „CODULUI GALBEN”, prin care au fost prognozate cantități importante de precipitații, în data de 24 iulie a.c., în orașul Comănești s-au manifestat, din nou, fenomene meteorologice periculoase care au produs inundații în aceeași zonă afectată deja de ploile torențiale căzute în data de 22 iulie a.c. În urma fenomenelor meteo, au fost afectate un număr de aproximativ 55 de gospodării, apa intrând în două locuințe și șapte anexe.

În zonă, s-au deplasat imediat un număr de 14 pompieri cu șapte mijloace de intervenție. S-a intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate. La acțiunile de intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Comănești cu șase persoane și patru mijloace de intervenție.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău s-a constituit grupa operativă compusă din cinci pompieri cu o autospecială de primă intervenție și comandă, care s-a deplasat în zona afectată, pentru a interveni în sprijinul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Situație similară s-a produs și în comuna Oituz, unde, în urma precipitațiilor abundente, au fost afectate un număr de 27 de gospodăririi. La fața locului, s-au deplasat un număr de 10 pompieri și cinci voluntari S.V.S.U. cu cinci mijloace de intervenție. S-a intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate.

Fenomenul de inundații s-a manifestat și în orașul Târgu Ocna, unde au fost afectate 6 gospodării, apa inundând o casă. Pentru evacuarea apei din locuința și gospodăriile afectate, a intervenit S.V.S.U. cu opt pompieri voluntari și un mijloc de intervenție.

În comuna Oituz, intervenția s-a desfășurat și pe timpul nopții. În continuare, se intervine în zonă cu nouă pompieri și patru mijloace de intervenție, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate.

În prezent, în orașul Comănești, se intervine cu 12 pompieri și cinci mijloace de intervenție, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.