Interviu cu Lucian Ciurea, managerul Sitebunker, companie românească de web hosting

0

Șansele ca în plimbarea ta zilnică prin Galați să treci pe lângă oameni cu inițiativă sunt destul de mari. Asta pentru că există mulți oameni faini în acest oraș, care implementează tot felul de idei, mai ales în domeniul tehnologiei. Ne propunem să punem aceste informații la dispoziția tuturor, pentru că trebuie să ne mândrim cu astfel de rezultate. Un gălățean care a urmat cursurile Facultății de Automatizare și Calculatoare din Galați este acum managerul uneia dintre cele mai importante firme de găzduire web din România, ceea ce nu poate decât să reprezinte un motiv de mândrie.

Cu Lucian am putut vorbi câteva minute, noi în ipostaza de reporteri, iar el în ipostaza de intervievat. Iată ce am aflat de la managerul Sitebunker:

Ce ne poți spune despre pasiunea ta pentru tehnologie?

„Întotdeauna am folosit tehnologia în viața mea de zi cu zi”. Dar, într-un fel sau altul, am fost mereu deranjat când tehnologia promitea eficiență și nu oferea decât soluții care pur și simplu îngreunau lucrurile.

Până într-o zi, când am fost suficient de motivat încât să fac o schimbare. Și mi-am propus să ofer un serviciu care să fie simplu și eficient pentru toată lumea. Nu a fost simplu să oferi consumatorilor de servicii online acces la un serviciu de găzduire web care să le asigure funcționalitatea website-ului în regim premium.

Am dezvoltat Sitebunker după ce am descoperit o formulă de succes. O platformă în care oferta noastră principală este găzduirea site-urilor. Un serviciu care s-a dovedit a fi mai solicitat, mai important și mai vital pentru întreprinderile care sunt lansate online.”

Este important hostingul unui website?

„Având în vedere că un serviciu de găzduire este acul de siguranță pentru fiecare afacere, găzduirea este mai vitală decât ar putea crede orice antreprenor care este abia la început.

Un serviciu de găzduire web asigură funcționalitatea și securitatea datelor pentru persoanele care accesează orice site web, dar asigură și capacitatea oricărei afaceri online de a funcționa continuu.

Ce consideri că a fost foarte dificil în industria de hosting?

„De multă vreme, cel mai mare obstacol cu ​​care m-am confruntat a fost lipsa de informare. Aveam nevoie să căutăm informații pentru că elementele foarte importante ale serviciilor de găzduire din România erau contestate și aproape nicio firmă nu oferea un serviciu de calitate.

Am discutat chiar cu foarte mulți reprezentanți din străinătate pentru că am vrut să introducem tehnologia în România și ne-am inspirat de la firme de cu zeci de mii de clienți, care ofereau pachete extrem de ieftine, premium, în ciuda faptului că tehnologia era deja cu mult mai performantă. Deci cea mai mare provocare a fost strângerea de informații. Habar n-aveam ce știau românii despre aceste servicii sau cum să le prezint pentru a putea fi înțelese la adevărata lor valoare.

Din păcate, multe firme și afaceri românești au trebuit să experimenteze pe pielea afacerii lor efectele unui furnizor de găzduire mediocru. A fost foarte greu să experimenteze cum din cauza securității precare, platformele și magazinele online ar fi fost atacate foarte ușor. Drept urmare, antreprenorii și-au dorit un serviciu premium.

Ce înseamnă servicii de găzduire premium?

„Implică, înainte de orice, asistență tehnică rapidă, de la oameni receptivi, astfel reușind să facă față oricărei probleme pe care o poate avea un client, în orice moment.” Este nevoie de servere premium, de ultimă generație, care au un uptime cât mai aproape de 100%.

De asemenea, este vital să aveți o găzduire intuitivă și ușor de utilizat, securitate îmbunătățită (protecție DDoS, WAF și firewall), design de rețea prietenos cu legături separate de fibră, cu generator și sistem redundant de aer condiționat N + 1.

Știu locuitorii Galațiului de existența unei astfel de afaceri cu bazele în orașul lor?

„Pe măsură ce ne îmbunătățim ofertele, numărul clienților locali crește.” Cu toate acestea, mulți gălățeni nu știu de existența unui furnizor de hosting în orașul lor, prin urmare, credem că prezența, precum și recunoașterea la nivel local sunt necesare.

În ultimii cinci ani, am încercat să construim colaborări cu mai mulți furnizori de internet, să avem mai multă capacitate de stocare, mai multe servere, securitatea este din ce în ce mai bună, serviciile de asistență sunt acum disponibile 24 de ore pe zi, iar stocarea pe servere cu SSD ultra-rapid NVMe de ultimă generație a fost o inovație pe care o vedem rar chiar și în România.”

După ce am vorbit cu Lucian și am aflat micile secrete pe care ni le-a oferit, am aflat că un serviciu de găzduire mediocru vă poate costa întreaga afacere într-o clipă, în timp ce unul care oferă pachetul complet vă va menține afacerea într-un flow continuu de clienți, dar foarte important, va lua grija securității de pe umeri.

Serviciile oferite de compania lui Lucian, SiteBunker, pot fi vizualizate direct pe www.sitebunker.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.