Interviu cu Doru Vinca, candidat la functia de primar al orasului Buhusi: „In cei peste 20 de ani de administratie Turcea-Zaharia, orasul Buhuși nu a beneficiat de modernizările necesare pentru a oferi un trai decent locuitorilor săi”

0

Interviu realizat cu Doru Vinca – candidat pentru functia de primar al orasului Buhusi din partea Aliantei Dreapta Unita (USR-PMP-FD)

Jurnalist: Domnule Vinca, după 20 de ani în care orașul Buhuși a fost condus de aceeași administrație, ce v-a determinat să candidați pentru funcția de primar și ce schimbări considerați că sunt cele mai urgente pentru comunitatea din care faceti parte?

Doru Vinca: Am decis să candidez pentru că, în calitate de cetatean dar si de consilier local, am văzut de aproape cum administrația a neglijat orașul. In cei peste 20 de ani de administratie Turcea-Zaharia, orasul Buhuși nu a beneficiat de modernizările necesare pentru a oferi un trai decent locuitorilor săi. Prioritățile mele imediate sunt modernizarea infrastructurii stradale, asigurarea accesului la apă și canalizare de calitate și atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea orașului.

Jurnalist: Ați menționat in programul dumneavoastra că în ultimii 4 ani ați încercat să opriți derapajele și batjocura față de banii publici. Puteți detalia câteva dintre problemele pe care le-ați întâmpinat și cum ați planificat să le abordați dacă veți fi ales primar?

Doru Vinca: Da, împreună cu un singur consilier(Mihalcea), am fost în minoritate și ne-a fost foarte dificil să influențăm deciziile majore. Am văzut cum fondurile publice au fost direcționate către firmele de casă și cum proiectele importante pentru oraș au fost ignorate. Ca primar, voi implementa o transparență totală a cheltuielilor publice și ma voi asigura că fondurile sunt utilizate eficient pentru proiecte care aduc beneficii reale comunității. Mai mult, am vazut cum zone intregi din oras sunt vandute unor apropiati din zona administratiei. Aceasta este o practica care tine de peste 20 de ani in Buhusi si trebuie oprita.

Jurnalist: Infrastructura este una dintre principalele probleme ale orașului. Cum intenționați să finanțați modernizarea străzilor, trotuarelor și parcărilor din Buhuși?

Doru Vinca: Bugetul local este limitat, dar există numerofase oportunități de finanțare prin fonduri europene și guvernamentale pe care actuala administrație nu le-a accesat eficient. Voi lucra îndeaproape cu autoritățile naționale și europene pentru a atrage aceste fonduri și pentru a asigura o implementare rapidă și eficientă a proiectelor de infrastructură.

Chiar si asa, daca ar fi facut o strada,un trotuar pe an, tot le-ar fi terminat.Nu au facut-o!

Jurnalist: Sănătatea și educația sunt priorități esențiale în platforma dumneavoastră. Ce măsuri concrete veți lua pentru a îmbunătăți accesul la servicii medicale și educaționale în Buhuși?

Doru Vinca: În ceea ce privește sănătatea, voi colabora cu autoritățile competente pentru a moderniza infrastructura medicală și pentru a asigura un acces mai bun la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii. Vom continua să susținem spitalul și vom căuta finanțări pentru extinderea și modernizarea acestuia. Pe partea de educație, vom investi în infrastructura școlară, vom sprijini activitățile sportive și culturale pentru tineri, vom moderniza locurile de joacă existente și vom construi altele noi.

Jurnalist: Enumerati cateva proiecte de suflet pe care le vreti realizate in Buhusi

Doru Vinca: Va pot spune doua, Tabara de la Runc, pe care doresc sa o luam la Primaria Buhusi si sa o modernizam pentru toti buhusenii si Sala Polivalenta. Este o durere sa le vad distruse, intr-o stare avansata de degradare, doua simboluri ale orasului Buhusi.

Jurnalist: În încheiere, ce mesaj aveți pentru buhușenii care sunt dezamăgiți de actuala administrație?

Doru Vinca: Le spun buhușenilor că știu cât de dezamăgiți sunt și le împărtășesc frustrarea. De aceea, pe 9 iunie avem șansa reală să ne luăm orașul înapoi. Nu va fi un drum ușor, dar împreună putem construi un Buhuși modern și prosper. Promit să fiu un primar dedicat, care pune comunitatea pe primul loc. Voi lucra neobosit pentru a aduce schimbările de care orașul nostru are atâta nevoie.

Comandat de Alianta Dreapta Unita Bacau, pentru Anbamedia SRL, CMF: 21240022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.