Intervenție pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în comuna Răchitoasa

0


În cursul serii de miercuri, 07 februarie, pompierii militari băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Răchitoasa, sat Burdusaci, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată. De urgență, la locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, în focare izolate, pe o suprafață de aproximativ 10 ha, fiind lichidat în limitele găsite, în colaborare cu S.V.S.U. Răchitoasa. Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este utilizarea focului deschis în spații deschise.

Întrucât arderea vegetaţiei uscate, în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară reprezintă o problemă recurentă a acestui sezon, reamintim cetățenilor că au obligația să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.