Interlopul Adrian Botez, eliberat din greşeală din arest, a fost prins la Cluj-Napoca


Interlopul Adrian Marin Botez, căutat de peste şase luni, după ce a fost eliberat din greşeală din arestul Capitalei, a fost prins în Cluj-Napoca. Maşina acestuia a fost blocată de poliţişti în trafic.

Adrian-Botez (Tata)
Adrian-Botez (Tata)

În noaptea de 1 iulie 2014, în timp ce Adrian Botez era în celula sa de la Arestul Poliţiei (fiind condamnat la 10 ani de închisoare), poliţiştii au primit o adresă de la instanţă care avea să-i schimbe destinul. Documentul confirma că Adrian Botez este condamnat definitiv. Cu toate acestea, în loc să-l transfere pe bărbat într-un penitenciar, polițiștii l-au… eliberat. Când și-au dat seama de eroare, era deja prea târziu. Interlopul plecase. Ulterior, pe numele lui Adrian Botez a fost emis un mandat european de arestare.

El este liderul unei grupări de interlopi din Neamț, care, în februarie 2011, a încercat să-l ucidă pe Dumitru „Puiu” Mironescu, un alt nume cunoscut în mediul interlop din Bacău. Împreună cu alte trei persoane, Adrian Botez l-a urmărit pe Mironescu în trafic, i-a blocat maşina şi l-a bătut crunt. Botez pare a avea un destin aparte când vine vorba de relaţia cu poliţiştii. Nu doar lăsarea în libertate e neobişnuită, ci şi felul în care a fost capturat, în mai 2014.

După scandalul cu Puiu Mironescu, el a fost dat în urmărire naţională, fiind acuzat de tentativă de omor. Dar poliţiştii nu i-au dat de urmă timp de trei ani, până când interlopul s-a prezentat singur la instanţa supremă ca să se intereseze de mersul propriului proces. Abia atunci oamenii legii l-au prins, pentru a-l elibera apoi din greşeală.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.