Interlopul Adrian Botez, eliberat din greşeală din arest, a fost prins la Cluj-Napoca

0

Interlopul Adrian Marin Botez, căutat de peste şase luni, după ce a fost eliberat din greşeală din arestul Capitalei, a fost prins în Cluj-Napoca. Maşina acestuia a fost blocată de poliţişti în trafic.

Adrian-Botez (Tata)
Adrian-Botez (Tata)

În noaptea de 1 iulie 2014, în timp ce Adrian Botez era în celula sa de la Arestul Poliţiei (fiind condamnat la 10 ani de închisoare), poliţiştii au primit o adresă de la instanţă care avea să-i schimbe destinul. Documentul confirma că Adrian Botez este condamnat definitiv. Cu toate acestea, în loc să-l transfere pe bărbat într-un penitenciar, polițiștii l-au… eliberat. Când și-au dat seama de eroare, era deja prea târziu. Interlopul plecase. Ulterior, pe numele lui Adrian Botez a fost emis un mandat european de arestare.

El este liderul unei grupări de interlopi din Neamț, care, în februarie 2011, a încercat să-l ucidă pe Dumitru „Puiu” Mironescu, un alt nume cunoscut în mediul interlop din Bacău. Împreună cu alte trei persoane, Adrian Botez l-a urmărit pe Mironescu în trafic, i-a blocat maşina şi l-a bătut crunt. Botez pare a avea un destin aparte când vine vorba de relaţia cu poliţiştii. Nu doar lăsarea în libertate e neobişnuită, ci şi felul în care a fost capturat, în mai 2014.

După scandalul cu Puiu Mironescu, el a fost dat în urmărire naţională, fiind acuzat de tentativă de omor. Dar poliţiştii nu i-au dat de urmă timp de trei ani, până când interlopul s-a prezentat singur la instanţa supremă ca să se intereseze de mersul propriului proces. Abia atunci oamenii legii l-au prins, pentru a-l elibera apoi din greşeală.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.