Interes scazut pentru targul piscicol de la Centrul de Afaceri si Expozitii


targ_peste_Bacau (4)Targul de promovare a domeniului piscicol, organizat de Consiliul Judetean (CJ) Bacau la Centrul de Afaceri si Expozitii (CAEx), s-a bucurat de un interes mai curand modest din partea bacauanilor. Deschis sambata, la ora 9.00, targul se va desfasura si in duminica Floriilor. Evenimentul este parte a unui proiect cu finantare europeana castigat de CJ Bacau in baza unei aplicatii pe Programul Operational de Pescuit (POP). Proiectul vizeaza, ca axa centrala, impulsionarea consumului de peste, ca mod sanatos de alimentatie, precum si promovarea arealelor piscicole din regiunea Nord-Est.

Organizatorii au amenajat mai multe standuri intr-unul din pavilioanele expozitionale de la CAEx, insa numarul vizitatorilor a fost unul nesemnificativ, semn ca desi in plin post al Pastelui bacauanii nu sunt sensibilizati de un targ tematic ce presupune promovarea consumului de peste. „Partitura” vizand sustinerea consumului de peste a lipsit aproape cu desavarsire, intre expozanti numarandu-se institutii din aria protectiei mediului, ONG-uri ca Centrul Regional de Ecologie sau Clubul de Ecologie si Turism „Veniti cu noi”, dar si cateva asociatii si firme fara nicio legatura cu vastul teritoriu al pisciculturii. Pentru a mai salva din aparente, organizatorii au adus la targ societatea Esox SA Bacau ce administreaza 2 ferme piscicole in judetul Bacau (Motoseni si Horgesti) si reprezentanti ai unei asociatii a producatorilor din pescarie.

Daca la capitolul oferta consum peste organizatorii au ramas cu restante, nu acelasi lucru se poate spune pliantele de promovare a targului. Sute de pliante, agende, dosare si flyere au fost tiparite cu prilejul targului piscicol, acestea continand si mesajul presedintelui CJ Bacau, Dragos Benea, marele absent de la festivitatea de deschidere a targului. Pentru partea de promovare, CJ a cheltuit peste 100.000 de euro, bani europeni, in baza unui contract atribuit, la finele lui martie 2013, societatii Carta Office.  

[nggallery id=80]

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.