Integrarea muncitorilor asiatici – 3 greșeli care încurajează absenteismul chiar de la angajare

0

În ultimii ani, piața muncii din România a întâmpinat un număr tot mai mare de candidați străini veniți aici să se angajeze. La fel ca în cazul oricărui angajat român și nativii din afara Europei au nevoie de susținere de-a lungul perioadei de adaptare la noul loc de muncă. Integrarea personalului asiatic implică mai mult decât respectarea programului și a fișei postului. Care sunt acele abordări incorecte pe care tind să le comită firmele atunci când vine vorba despre procedura de integrare a muncitorilor străini veniți să lucreze în România?  

Care sunt greșelile care descurajează retenția de personal, motivând astfel ca oamenii să devină interesați de ceea ce oferă concurența? 

De ce este atât de important sprijinul oferit de business-uri de îndată ce s-a finalizat procesul de recrutare a noii echipe? Un proces de integrare solid menține echipa unită pentru perioade lungi de timp, descurajând în acest mod fluctuațiile și favorizând retenția de personal.  

Un proces de integrare eficient motivează angajații să devină mai productivi prin crearea unui climat pozitiv în cadrul companiei. În acest fel, business-ul își crește șansele de a evolua mai rapid și de a deveni mai cunoscut în sectorul în care activează. Sprijinul în acest sens îl oferă și agențiile de specialitate precum Work-Finder.eu care asigură recrutare și servicii de integrare a muncitorilor asiatici în diverse sectoare de activitate. Deși adaptarea lucrătorilor străini aduce beneficii considerabile pentru viitorul firmei, multe dintre acestea ajung să neglijeze procesul de acomodare de îndată ce perioada de probă a noilor angajați a luat sfârșit.  

  • Lipsa feedback-urilor și a evaluărilor 

Lucrătorii asiatici au dat de-a lungul timpului dovadă că dețin o putere incredibilă de a se adapta la noi contexte culturale și de muncă, unde se aplică poate reguli diferite față de cele din țara de origine. Cu toate acestea, ei trebuie să se simtă luați în serios prin faptul de a li se da șansa de a-și exprima opiniile, nemulțumirile și solicitările, inclusiv de-a lungul derulării contractului de muncă. De asemenea, muncitorii asiatici trebuie să fie evaluați constant pentru a li se înregistra ritmul de dezvoltare pe noul post de muncă și pentru a fi încurajați să-și extindă anumite abilități esențiale pentru domeniul în care activează. Astfel, firmele ar trebui să le pună acestora la dispoziție cursuri plătite pentru calificare sau pentru învățarea unei limbi străine, activități, ateliere, workshop-uri și altele asemenea care să-i stimuleze să se simtă mai mult decât simple instrumente de muncă. 

  • Organizarea ședințelor doar în anumite situații 

O altă greșeală frecventă care sabotează procesul de adaptare a noilor angajați este faptul că, anumite firme stabilesc să se întâlnească cu echipa doar când apar probleme. Ideal ar fi ca aceste ședințe să aibă loc săptămânal, cel puțin în primele două luni de la finalizarea procesului de recrutare. Ședințele pot fi individuale, de grup sau pot fi solicitate săptămânal feedback-uri, sondaje de opinie și altele asemenea care să-i ofere angajatului nou o șansă de a-și exprima nedumeririle, nevoile și propunerile. 

  • Încurajarea cantității în locul calității 

Paradigma programului clasic de lucru începe să fie tot mai mult pusă la îndoială de business-urile care pun accent pe productivitatea angajaților. Randamentul echipei are la bază de multe ori obținerea unui echilibru între viața privată și cea profesională. Pentru ca această balanță să poată fi susținută de către fiecare angajat este apreciată ideea de a crea un program care să ofere flexibilitate. De exemplu, există business-uri care acordă o zi liberă la alegere în fiecare săptămână sau program scurt vinerea, ceea ce îi permite angajatului să petreacă mai mult timp cu cei apropiați sau să se ocupe de sarcinile casnice. 

 
Așadar, evitarea acestor greșeli reprezintă o mișcare inteligentă atât pentru evoluția echipei nou formate, cât și pentru longevitatea firmei respective. O abordare orientată către crearea unui climat flexibil și deschis pentru muncitorii proveniți din medii culturale diverse poate ajuta la reducerea conflictelor de comunicare, dezvoltarea potențialului individual al fiecărui angajat nou venit, la atingerea obiectivelor interne, ceea ce va elimina pericolul absenteismului și al fluctuației de personal. 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.