Intarziate si nefinalizate, proiectele europene au ajuns pe masa DNA. Angajati din Primaria Bacau, suspectati de plati pentru lucrari fictive

14

Dosar penal deschis pentru plati in cadrul proiectului SMT

DNA Bacau a deschis un dosar penal in cazul proiectului pe bani europeni desfasurat la nivelul Municipiului Bacau. Este vorba despre SMT – Sistemul de Management al Traficului. Potrivit unor surse, mai multi angjati din Primaria Bacau sunt suspectati pentru ca ar fi facut plati pentru lucrari care nu exista in teren. Am cerut un punct de vedere de la DNA Bacau, care ne-a confirmat acest lucru:

În acest moment, pe rolul DNA – Serviciul teritorial Bacău, se află în lucru un dosar penal care ar avea ca obiect aspectele precizate de dvs” a precizat DNA Bacau pentru Bacau.net

Proiectul „Sistem de management al traficului pentru prioritizarea coridoarelor de transport public local şi a deplasărilor cu bicicleta” are un stadiul fizic de doar 49%, desi ar fi trebuit finalizat la 31.12.2023. Administratia Viziteu nu a reusit sa-l termine si l-a etapizat pana la 31.12.2025. Valoarea totala a proiectului este de 121 milioane lei ( 24 milioane euro).

Probleme si la pistele de biciclete

Probleme au aparut si la proiectele europene pentru pistele de biciclete. Este vorba despre 4 proiecte, unde nu s-au autorizat platile pentru mai multe echipamente. Potrivt unor surse, neconfirmate oficial, si in acest caz s-a deschis o ancheta iar institutiile statului au cerut documente.

Este vorba despre proiectele „Traseu pentru deplasări nemotorizate Sud: Centru – Aeroport„, „Traseu pentru biciclete – semicircular – Mioriţei„, „(Re)amenajarea străzii Prieteniei din cartierul Miorița pe modelul „zonă rezidențială” („home-zone”)” si „Coridor pentru deplasări nemotorizate pentru agrement: Centru – Insula de Agrement„.

14 COMENTARII

 1. Eu mi as dori, ca imediat ce individul viziteu va preda cheile primariei , DNA ul sa vina si sa il ia la intrebari referitor la toti banii „investiti” in acest oras. Fac pariu ca baiatul asta nu va prea avea ce aratq. Probabil el are impresia ca domnia lui va dura mult si bine de tot arunca xu proiecte pana in 2025. Din pacate, peste tot 8n tara au ajuns din astia ca el, niste incuiati fara experienta care au pus mana pe niste bani dar nu se pricep la nimic.

 2. Zdrențe penale și ordinare,au distrus un oraș și acum ne râd în nas…la pușcărie cu ei. S a umplut administrația locală cu toți ratații incompetenți și nepotisme, de aceeia a ajuns Bacaul în situația în care este.

 3. Adevărul este la loc de cinste!
  Eu sunt convins că nu știu ce va întâmpla cu ce-i de la Primărie, cu adevărat vă spun că nu se face ceva în Orașul nostru Bacău și merg pe calea cea dreaptă a adevărului!
  După alegerile locale din 9 iunie 2024 nu văd nici o schimbare în această privință și suferim noi cei care muncim și să plătim noi jos !

 4. va rugam sa nu mai faci experimente pe noi cu astfel de primari!dupa 30 de ani,cu baroni ca seche si oameni orbiti de razbunari ca stavarache,vrem un primar normal,gospodar,sa tina orasul curat,sa avem spatii verzi,strazi si trotuare!atat!nu vrem dubai!

  • Ivancea nu dă afară dacă ajunge primar din contra angajează câteva sute, le dă salarii și sporuri marii face exact ce a făcut la consiliul județean.

    • A distrus orașul cu pistele astea de bicicleta care puteau fi amenajate pe traseele principale și doar pe trotuar.
     Pur și simplu a distrus acest oraș.
     Iar pistele de bicicleta este proiectul lui Ghinghes, nu al primarului.
     Și când te gândești ca sunt realizate doar 50 %.
     Va dați seama ce haos va fi în oraș când le vor termina pe toate?

     • Daca ai merge cu bicicleta și știi că e o idee foarte proasta sa ai piste pe trotuar pentru că pietonii merg și pe ele. E perfect fiind în carosabil.✌️

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.