Institutiile publice nu vor mai putea cere copii dupa acte emise tot de catre statul roman. Legea intra in vigoare de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2022, institutiile publice nu mai au voie sa ceara de la persoane fizice si juridice copii de la avize sau documente care au fost emise de alte institutii ale statului. Proiectul a fost promulgat marti de Presedintele Iohannis:

   

Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale.

Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, prevede legea.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here