Instanta a dispus confiscarea a 186.000 euro din averea fostului consilier judetean Eugen Burca. Alesul nu a putut justifica banii


Litigiul dintre Agentia Nationala de Integritate (ANI) si fostul consilier judetean Eugen Burca (PDL) si-a consumat o prima etapa in octombrie, cand Curtea de Apel Bacau a dispus confiscarea sumei de 791.628 de lei (echivalent a 186.823 de euro) din conturile omului de afaceri. Pe 31 octombrie, Burca a declarat recurs impotriva sentintei, dosarul urmand sa fie preluat spre judecare de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). 

Burca - ANI - confiscare averePotrivit datelor existente in dosar, averea lui Burca a facut obiectul unei verificari de amploare, instanta ajungand la concluzia ca fostul consilier judetean nu a putut justifica provenienta a 791.000 lei (aprox. 186.000 euro), bani cu care afaceristul a finantat activitatea propriei societati, Eug Prod SRL. Mai mult, in intervalul de timp investigat de ANI, respectiv septembrie 2008 – decembrie 2009, Burca a realizat impreuna cu sotia venituri totale de doar 168.000 lei, in timp ce averea dobandita in aceeasi perioada a depasit suma de 1 milion lei.

Fostul politican s-a aparat aducand in instanta mai multe contracte de imprumut in nume personal, efectuate de la diversi terti – persoane fizice – insa, au consemnat judecatorii, Burca nu a reusit sa faca dovada ca inscrisurile respective aveau o data certa anterioara sau concomitenta cu finantarile succesive ale Eug Prod SRL, firma in care fostul consilier judetean era asociat unic. Astfel, precizează decizia Curtii de Apel Bacau, Burca nu a dovedit ca sumele care au făcut obiectul pretinselor contracte de împrumut au fost aceleaşi cu cele care au constituit împrumuturi acordate de pârât societăţii.

eugen_burcaIn decembrie 2012, presa centrala relata pe larg cazul lui Eugen Burca (foto), dezvaluind ca alesul nu putea justifica aproximativ 250.000 de euro din propria avere. Burca a fost validat consilier judetean PDL in septembrie 2008, activand pret de un mandat (2008 – 2012). Desi in urma alegerilor locale din vara lui 2012 Burca a fost reales consilier judetean, el a demisionat din functie la inceputul lui 2013, fiind inlocuit in Consiliul Judetean de omul de afaceri onestean Nicu Sapca.

Numele lui Eugen Burca (foto) s-a regasit, la sfarsitul lui octombrie 2012, pe lista celor 36 de virtuali candidati PDL la parlamentare, a caror candidatura a primit aviz negativ din partea unei comisii de etica avand-o la conducere pe Monica Macovei. In iulie 2010, cotidianul Adevarul publica o dezvaluire potrivit careia, incepand cu 1 iunie 1987, Burca a semnat un angajament de colaborare cu fosta Securitate comunista. Alesul a negat la momentul respectiv ca ar fi batut palma cu securistii, afirmand ca nu stie nimic despre un eventual angajament.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Daca i-ar lua pe toti la banii maruti ce bine ar fi,dar ei intreaba doar pe cei ce nu acepta anumite intelegeri sau derajeaza si trebuie scos din carti

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.