Instalate de un an de zile, statiile electrice din parcarea de 1 milion de euro, de pe Tipografilor, nu functioneaza nici astazi. Ce explicatie a dat Primaria Bacau

7

Finalizata in 2023, parcarea din zona strazilor Tipografilor-Bradului avea in dotare doua locuri de parcare cu statii de incarcare electrice. Desi au fost instalate inca de la inceputul anului 2023, acestea nu functioneaza nici in ziua de azi. Receptia parcarii a fost semnata pe 12 iulie 2023, insa statiile sunt oprite:

Din punctul de vedere al activitatilor prevazute in contract, statiile electrice sunt functionale. Acestea au bransament electric si contuar. In cadrul proiectului nu a fost descris modul de operationalizare a statiilor de incarcare – gratuit sau cu plata – acest aspect ramanand la aprecierea Primariei Bacau.” – ne-a transmis Primaria Bacau , intr-un raspuns oficial

Cu alte cuvinte, statiile ar putea fi functionale, insa Primaria nu le porneste. Fiecare statie a costat 1.000 euro + TVA.

Care este explicatia? De ce nu pot fi utilizate statiile electrice?

In acelasi raspuns transmis de Primaria Bacau, reprezentantii institutiei ne-au precizat ca fara un „regulament „, nu pot fi utilizate:

In momentul de fata structurile abilitate din cadrul Primariei Bacau lucreaza la elaborarea unui Regulament.” se mai precizeaza in raspunsul transmis de Primaria Bacau

Pana la aprobarea unui Regulament, persoanele din zona pot parca pe acele zone, intrucat nu exista sanctiuni si – mai mult – statiile sunt oprite, deci nu pot fi utilizate de posesorii de masini electrice. Primaria a mai instalat doua astfel de statii, in zona Martir Horia, care sunt la fel ca acestea, inutilizabile.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

7 comentarii

  1. Oare dul primar nu se uita la alte municipii unde aceste stații de încărcare chiar funcționează în condiții destul de atractive ptr utilizare ? Chiar asa lipsa de inițiativa poate sa aibă? Sa se inspire la municipii apropiate nu mai spun de orașe europene. Cred ca este un municipiu unicat în tara cu atâta lipsa de interes când se dau atâtea fonduri europene . Dacă nu sunteți în stare lăsați pe alții.

  2. Adevărul este că nu ne mai miră nimic din ce se întâmplă în orașul nostru sau în țară.Dar de curiozitate gardianul public(vai, polițistul comunitar) stă și păzește o parcare goală de un an de zile și primește salariu? Câți de alde EL au fost în tot acest timp detașați acolo?

  3. dar cu gaura aia ce se mai intampla?nimeni nu vine sa o repare…nimeni nu-si asuma?locuiesc in zona si mi se pare incredibil ca o parcare facuta pe atatia bani sa fie surpata in cateva lujni si nimeni sa nu repare ..nimeni sa nu isi asume

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.