Inspectorii ISUJ Bacau au mers in control : 80 de deficiente constatate si amenzi de 133.000 lei

0

În perioada cuprinsă între 26 ianuarie și 01 februarie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au efectuat un total de nouă verificări în domeniul prevenirii incendiilor. Aceste controale au avut loc în diverse locații, precum unități comerciale, spații de birouri și alte categorii de obiective.

Principalele aspecte monitorizate de către inspectorii de prevenire pe teren au inclus: verificarea exploatației instalațiilor electrice, evaluarea funcționării sistemelor de iluminare destinate marcării căilor de evacuare, examinarea funcționării mijloacelor tehnice de protecție împotriva incendiilor, asigurarea accesibilității căilor de evacuare, desfășurarea instruirilor pentru angajați și prezentarea documentațiilor tehnice care au stat la baza construcțiilor respective.

În urma acestor controale, au fost identificate 80 de deficiențe, sancționate contravențional astfel: 71 de avertismente și nouă amenzi în cuantum de 133.000 lei.  De asemenea, pentru un obiectiv cu destinația unitate de comerț și alimentație publică, regim de înălțime P+1E+M, a fost dispusă măsura resigilării etajului 1 și a mansardei, ca urmare a dispunerii, în urma controalelor precedente, a măsurii complementare de oprire a funcționării.  Pe timpul activității de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat, în astfel de cazuri.” a transmis ISUJ Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.