Insolvența Amurco îl scapă pe Niculae de datoriile către angajați

0

Actualii și foștii salariați de la Amurco Bacău îl amenință pe miliardarul Ioan Niculae cu executarea silită, dacă nu le va da salariile și plățile compensatorii restante. Datoriile lui Niculae către foștii angajați se ridică la peste 5 milioane de euro, scrie EVZ.ro. 

Niculae InterAgroPe 16 iulie 2014, Tribunalul Bacău a decis deschiderea procedurii de insolvență în cazul combinatului chimic Amurco, deținut de omul de afaceri Ioan Niculae. Cererea fusese înregistrată cu doar două zile înainte ca magistrații să accepte intrarea în insolvență, astfel că vestea a căzut ca un trăznet peste sutele de oameni care așteaptă ca cel mai bogat român să le dea banii care li se cuvin.

În total, Amurco le datorează salariaților care au fost concediați colectiv în 2013 și 2014 aproape 20,7 milioane de lei, reprezentând plățile compensatorii. La această sumă se adaugă salariile restante pe patru luni ale celor 127 de angajați, câți au mai rămas în combinatul care număra în 2000, la doi ani după preluarea de către Niculae, aproximativ 1.500 de muncitori.

Anul trecut, au fost puși pe liber 143 de angajați. Conform contractului colectiv de muncă, aceștia urmau să primească plăți compensatorii. Până acum, doar cei care au intrat în greva foamei au primit banii, dar cu țârâita. Sindicatul a cerut în instanță amânarea intrării în insolvență, dar cererea a fost respinsă.

În aceste condiții, muncitorii mai au de așteptat până când își vor primi plățile compensatorii sau salariile restante, deoarece acestea ar putea fi incluse la masa credală. Adică, actualii și foștii salariați vor deveni creditorii celui mai bogat român.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.