Îngrijirea și curățarea inofensivă a corpului pe timp de iarna


Cu toții cunoaștem că nu există remedii 100% naturale. Gelul de duș este un produsul cosmetic pe care majoritatea oamenilor nu îl selectează cu maximă atenție.

Este suficient doar să emane o aromă plăcută pentru a fi achiziționat și utilizat sistematic, iar jumătate din componentele sale nu sunt pe înțelesul tuturor. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că pielea corpului nostru necesită o îngrijire suplimentară, mai ales pe timp de iarnă, când este predispusă în mod special la uscare și deshidratare. 

Cum acționează geluri de duș asupra pielii?

Produsul curăță delicat suprafața pielii de impurități și excesul de sebum datorită surfactanților incluși în compoziție. De asemenea, promovează curățarea profundă și reînnoirea celulară.

Dacă gelul conține în principal ingrediente naturale, numai agenți tensioactivi și aditivi inofensivi, atunci poate fi utilizat zilnic. Cu toate acestea, suferă de probleme dermatologice care sunt însoțite de o încălcare a integrității pielii (de exemplu, psoriazis sau eczemă), frecvența de utilizare ar trebui redusă semnificativ. 

Este posibil să faci duș și fără gel?

Spălarea simplă doar cu apă nu înlocuiește curățarea completă. Chiar dacă folosești bureți speciali sau alte accesorii. Tocmai agentul de spumare este necesar.

Curiozitate! În prezent există bureți speciali preimpregnați cu gel. De regulă, sunt proiectați pentru o lună de utilizare.

Există o diferență semnificativă între gel și săpun?

Pentru început, trebuie de remarcat faptul că săpunul și gelul au aciditate diferită. Și, prin urmare, spre deosebire de săpunul obișnuit, gelul de duș nu usucă pielea la fel de mult, fiind potrivit pentru utilizarea zilnică.

Cum să alegi un gel de duș?

  • Merită să acordați atenție prezenței substanțelor toxice nocive – parabeni (metilparaben, etilparaben și propilparaben), deoarece au un efect negativ asupra sănătății pielii și a corpului în ansamblu.
  • Este important să vă uitați cu atenție la componentele care apar imediat după cuvântul „compoziție”. Deoarece gradația este afișată de la cel mai mare procent de conținut la cel mai mic, substanțele care sunt indicate mai întâi vor fi componentele principale ale gelului.
  • Un gel de calitate ar trebui să conțină agenți tensioactivi ușori, pentru a nu irita pielea sensibilă. Nu utilizați produse care conțin substanțe dure, cum ar fi lauryl sulfat de sodiu. Astăzi, există multe articole științifice care demonstrează efectele nocive și distructive asupra pielii.

În procesul de selectare a unui gel potrivit, specialiștii recomandă  să optați pentru produsele profesionale. De regulă, compoziția acestora  este cea mai sigură și testată dermatologic, cu un conținut ridicat de ingrediente vegetale, hidratante, nutritive și fără substanțe nocive. De asemenea, este important să rețineți că nu există geluri de duș 100% naturale.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.