Inedit. Un consilier PNL a votat in sedinta de CL, din vacanta, din Kenya. Votul a fost validat, iar alesul local primeste indemnizatia

Un caz inediat s-a petrecut luni, 19 iulie, in sedinta de CL, in care s-a votat modificarea bugetului local. Consilierul local PNL, Violeta Urban, a votat prin sistem electronic, tocmai din Kenya, unde se afla in vacanta.

   

Pentru a avea majoritate, primarul Viziteu a strans toti consilierii locali, chiar daca acestia erau in concendiu. Si Liviu Miroseanu, viceprimar aflat in concendiu, a votat tot din vacanta, prin telefon.

Codul administrativ a fost modificat, pe timpul starii de alerta, pentru a da sansa consilierilor locali cu COVID19( sau alte probleme de sanatate) sa voteze, astfel incat primariile sa-si poate continua activitatea. Cu toatea astea, legea este interpretata la limita – sau peste limita – atunci cand un consilier local voteaza de la 6.000 de km distanta – din Kenya.

Votul consilierului a fost validat, iar aceasta va primi indemnizatia, ca si cum a fost prezent – desi se afla in vacanta, in Africa.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here