Indicatorii tehnico-economici ai autostrazii Bacau – Pascani (77 km), parte din A7 „Autostrada Moldovei”, au fost aprobati


In sedinta de Guvern de astazi au fost aprobati indicatorii tehnico-economici ai autostrazii Bacau – Pascani – parte din Autostrada A7 ( Autostrada Moldovei). Proiectul finanțat prin PNRR are o valoare estimată de 7,442 miliarde de lei (cu TVA).

După aprobarea Proiectului Tehnic și a documentației de atribuire în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR, va fi lansată direct licitația pentru construcția celor 3 loturi ale autostrăzii Bacău-Pașcani, cu o lungime totală de 77,39 km: Lotul 1 (30,3 km): Săucești (jud.Bacău)- Trifești (jud.Neamț); Lotul 2 (18,99 km): Trifești (jud.Neamț)- Gherăești (jud.Neamț); Lotul 3 (28.09 km): Mircești (jud.Iași)- Pașcani (jud.Iași).

Urmează scoaterea la licitație a acestui sector, în vederea desemnării antreprenorului care va realiza lucrarea a cărei durată de execuție este fixată la 30 luni.

Europarlamentarul Dragos Benea a anuntat ca autostrada Bacau – Pascani alaturi de segmentul Bacau – Focsani vor consolida pozitia judetului Bacau ca „punct nodal” in regiune, in materie de infrastructura rutiera majora:

Alături de tronsonul Bacău – Focșani (96 km), pentru care Executivul urmează să aprobe indicatorii tehnico-economici, autostrada Bacău – Pașcani va consolida poziția județului Bacău ca punct nodal în regiune în materie de infrastructură rutieră majoră. Contratimpul pe care ministrul Sorin Grindeanu și echipa social-democrată îl fac la Transporturi, pentru a implementa acest proiect de autostradă integral finanțat prin PNRR (a cărui termen limită e 2026), trebuie remarcat la justa sa dimensiune umană, tehnică și birocratică în ultimă instanță.

Am spus tot timpul că documentațiile tehnice prost făcute, imprecise și lacunare, sunt principala cauză a stagnării și chiar compromiterii proiectelor de autostradă, dar eficiența & ritmul cu care implementarea A7 (Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani) se realizează la nivelul Ministerului Transporturilor îmi dau încrederea că ne aflăm în fața unui lucru făcut cu simț de răspundere. Sectorul Bacău – Pașcani va porni cu cei 16 km de autostradă deja realizați prin șoseaua de centură a Bacăului, în timpul guvernării PSD 2017 – 2019: destinul a făcut ca tot PSD, prin ministrul Grindeanu, să pună în operă cel mai avansat proiect de autostradă din regiune, care va conecta Moldova de zona Capitalei.” a precizat europarlamentarul Dragos Benea

Pe traseul autostrăzii Bacau – Pascani sunt prevăzute:

9 noduri rutiere;

112 poduri și pasaje;

1 Centru de Întreținere și Coordonare;

1 Centru de Monitorizare și Informare;

2 Spații de servicii;

2 parcări de scurtă durată.

Autostrada Bacău-Pașcani va aduce o serie de avantaje economice atât județelor tranzitate, cât și întregii regiuni:

-reducerea costurilor de exploatare și operare ale vehiculelor;

-reducerea accidentelor;

-reducerea costurilor pentru prevenirea poluării mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.